3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 47)

In een uurtje bijgepraat met o.a. De Staat, Snakehips en de nieuwe Traumahelikopter!

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond bellen we met Traumahelikopter over hun nieuwe single, en hoor je de nieuwste muziek van onder andere De Staat, Tkay Maidza, Florence & The Machine en Son Little.

1.De Staat - Peptalk
Nieuw werk van Nijmegens trots De Staat. Op 15 januari komt hun nieuw album O uit. Dat heet zo, omdat het in een rondje is opgenomen.
Peptalk is de eerste single.

2.Snakehips ft. Tinashe & Chance The Rapper - All My Friends
Snakehips is een producersduo uit Londen, die het supergoed op Soundcloud en Spotify doet. Ze hadden een undergroundhitje met Days Like This, maar met deze collab met Tinashe en Change The Rapper. Ook te kiezen in de Song van het Jaar...

3. VANT - Parking Lot
Nieuwe Britse rockbands, zijn ze er nog? Jawel, VANT toerde al met Royal Blood en is een van de 116 nieuwe namen die Eurosonic gister dropte. Bij Radio 1 staat deze track nu op de playlist. En ze heten zo, omdat de frontman Mattie Vant heet...
 
4. Tkay Maidza - Ghost
Jong talent uit Australie: Tkay Maidza. Ze komt niet helemaal niet vanuit het niets, ze heeft namelijk nogal wat kanonnen ingevlogen om te helpen met de productie: Baauer, What So Not en George Maple.

5. Editors - Ocean Of Night
Begin november stond de Britse band Editors drie keer in de HMH, ter gelegenheid van hun vijfde album. En er was natuurlijk dat verrassingsoptreden in het Paard van Troje, dat nog in zijn geheel terug te kijken is via 3voor12. Life Is A Fear is dit de tweede radiosingle van de nieuwe plaat. 

6. Florence & The Machine - Delilah
Het bijbelse verhaal van Samsom en Delilah was de blauwdruk voor deze nieuwe single van de Britse zangeres Florence Welch en haar band. Op 10 december staat ze in de Ziggo Dome, en ze liet op Glastonbury al zien prima uit de voeten te kunnen met grote podia. 

7. traumahelikopter - Look The Other Way
Een van de reeds bevestigde artiesten op het Amerikaanse showcasefestival SXSW is de garagerockband traumahelikopter uit Groningen. Oh nee, wacht. Groningen Noord! Dit is een voorloper van hun in maart uit te komen derde album Competition Stripe.

8. Justin Bieber & Ed Sheeran - Love Yourself
Een unicum in de Spotify charts: het hele album Purpose van Justin Bieber staat in de lijst. Nog net wat minder spectaculair als Drake, toen al zijn nummers van zijn mixtape in de Billboards stonden. Dit duet met Ed Sheeran is het meest gestreamde van Nederland op het moment.

9. Fred Falke - Radiodays
De Franse DJ, remixer en producer Fred Falke heeft een nieuwe single. Hij heeft de Amerikaanse DJ Shotgun Tom Kelly zo ver gekregen wat voice overs in te spreken voor zijn nieuwe single.  Wie zeg je? Shotgun Tom Kelly, een beroemde DJ die al sinds de jaren.

10. Protomartyr - The Devil in His Youth
Deze week is The Agent Intellect album van de week. Het is al weer het derde album van de Amerikaanse postpunk band Protomartyr. Je kan het ze komend weekend zelf horen spelen, tijdens Le Guess Who?

11 Frances - Borrowed Time
Hoeveel demo's van begninende artiesten zou zo iemand als Howard Lawrence wel niet opgestuurd krijgen? Iedereen wil natuurlijk dat de Disclosure-guy zijn debuut gaat produceren.  De Britse zangeres Frances kreeg het voor elkaar, en dat hoor je meteen.

12. Vintage Trouble - Strike Your Light
Vanavond stond in de Melkweg de retrorockband Vintage Trouble. Hun rauwe soul en rhythm en blues bracht hun al een grote livereputatie. Dit is de single van hun tweede album 1 Hopeful Road op het legendarische Blue Note label, het label waar vroeger alle jazz grootheden hun albums uitbrachten. Tegenwoordig houden ze minder stug vast aan dat jazzkarakter, en verschijnen er ook acts als Vintage Trouble op het label. 
 
13. Son Little - Lay Down
Neo-soul zanger Aaron Livingstone komt uit Philadelphia. Omdat Aaron Livingstone internationaal wellicht wat lastig bekt, noemt hij zichzelf Son Little. Misschien ken je hem nog niet, maar zijn muzikale  vrienden ken je ongetwijfeld. Hij werkte bijvoorbeeld vroeger al met The Roots.  Dit is de single van zijn uitstekend ontvangen ongetitelde debuutalbum.

14. STAL - Gone
STAL bestaat uit Pierre-Marie Maulini & Anthony Gonzales. Misschien doen die namen je niet meteen iets, maar ze zaten in M83. En bij die naam moet er toch echt wat gaan dagen. Zo niet, luister even Midnight City, dat nummer kan je haast niet ontgaan zijn. Dat zijn twee leden van de Franse band M83 (bekend van het nummer Midnight City). Volgende week donderdag staat dit project live in 3voor12 Radio.