3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 41)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Bloc Party, De Jeugd van Tegenwoordig en Editors

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Achteraf luister je het natuurlijk weer hieronder terug of via onze podcast. Deze week onder meer de terugkeer van Bloc Party en de nieuwe track van De Jeugd van Tegenwoordig.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Bloc Party - Approved The Love Within
Bloc Party is terug! Zanger Kele Okereke heeft het een tijd lang solo geprobeerd, maar is nu weer terug met zijn band, met een nieuwe line-up en een nieuwe sound. Het vijfde album Hymns komt begin volgend jaar uit.

2. De Jeugd van Tegenwoodig - Neonlichten In De Regen
Wie het nieuwe album van De Jeugd bestelt, krijgt deze track nu alvast. In Neonlichten In De Regen draait Faberyayo een pirouette in de duisternis en krijgt Vjèze Fur een auto-ongeluk. Als dat maar goed afloopt op hun vijfde album Manon, dat op 23 oktober verschijnt.

3. Jodie Abascus - I’ll Be That Friend
De Londense zanger Jodie Abascus scoort een enorme hit op de blogs en op Soundcloud. I’ll Be That Friend is een fijne popsoul track van die zomaar eens kan uitgroeien tot een radiohit.

4. Protomartyr - The Devil In His Youth
Op de redactie is een van de meest gedraaide albums deze week The Angel Intellect van de Amerikaanse postpunkband Protomartyr. Het is hun derde plaat, staat op de Luisterpaal. In november zijn ze te bewonderen op Le Guess Who?.

5. Janne Schra - Filty Rich
Gisteren trad ze nog op bij de 3voor12 Award-ceremonie met haar partner Torre Florim. Filthy Rich is de derde single van het album Ponzo, dat genomineerd was voor de award. Ze treedt dit najaar uitgebreid op in het clubcircuit met haar band.

6. San Holo - IMISSU
De Haagse producer San Holo is geen onbekende in 3voor12 Radio. Ditmaal werkt hij samen met Father Dude, een zanger uit New York. De single komt uit op het label Spinnin’, wat betekent dat het een net wat toegankelijker klinkt dan zijn eerder werk.

7. Editors - All The Kings
Deze week werd het veelbesproken nieuwe album In Dream het 3voor12 Album van de Week. De Britten speelden afgelopen vrijdag in het Paard een intiem concert dat je hier volledig terug kunt kijken.

8. Glass Animals feat. Joey Bada$$ - Lose Control
De indierockers van Glass Animals uit Oxford werken samen met Joey Bada$$, de opkomende rapper uit Brooklyn. Het is een opvallende combinatie die verrassend goed uitpakt. Muzikaal verstaan ze elkaar. Ze hokten een nacht samen in de studio en dit is het resultaat.

9. Foals - Give It All
Het succesverhaal van Foals zet zich voort. Hun nieuwe album What Went Down wordt breed opgepikt, ze speelden een overdonderende show in Paradiso en in februari mag de band het in de HMH proberen. Zou zanger Yannis Philippakis ook daar een stage dive wagen?

10. Lxury & LA Priest - Show
De voormalig frontman van Late Of The Pier verraste eerder dit jaar met zijn 3voor12 Album Van De Week 'Inji’. Nu gaat hij met de Britse houseproducer Lxury een zeer dansbare samenwerking aan. Show is een dromerige electrofunk-track die zeker niet op LA Priest’s album had misstaan.

11. Lucas Hamming - Fool
De Nederlandse rockzanger Lucas Hamming is de nieuwe huisband van DWDD en heeft net zijn debuutalbum gedropt. Het is vernoemd naar zijn bijnaam Ham en bevat de nieuwe track Fool.

12. Fresku - Altijd Alleen ft. Glen Faria
Ook Fresku was gisteren van de partij bij de 3voor12 Award en bij de voorbeschouwing in DWDD, waar hij de strijd aan ging met John Coffey. Van zijn veelbesproken en genomineerde album Nooit Meer Terug is dit de nieuwe single. Hij rapt hierop samen Glen Faria, die ook bekend is als MC Fit van Flinke Namen.

13. Larry Gus - Nazgonya (Paper Strike)
Ook onze favoriete gekke Griek Larry Gus komt volgende week naar ADE. De mislukkingskunstenaar noemt zichzelf in het interview met 3voor12 een masochist, "ik houd van het gevoel dat mensen niet om me geven". Dit is de afsluiter op zijn nieuwe album I Need New Eyes, dat eveneens op de Luisterpaal te vinden is.