3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 40)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Editors, Pauw, Arcade Fire en Larry Gus

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM, maar vanwege 50 jaar 3FM nu voor een keertje op woensdag. Achteraf luister je het natuurlijk weer hieronder terug of via onze podcast. Deze week onder meer een nieuwe albumtrack van Editors en een nieuwe Pauw met een wel heeeeeeel bekend melodietje.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Editors - Forgiveness
Vrijdag speelt het grote Editors een 3voor12 Presenteert in een wel heel intieme sessie: Het Paard van Troje in Den Haag. Vrijdag komt het nieuwe album uit van de Britse band. In Dream heet het, en dit is een van de albumtracks ervan.

2. Fetty Wap - RGF Island
Met Trap Queen brak rapper Fetty Wap wereldwijd door. Deze week verscheen zijn ongetitelde debuutalbum, dat naar verwachting op 1 binnenkomt in de Amerikaanse albumlijst. Het was een onfortuinlijke week verder voor Fetty Wrap, want bij een motorongeluk brak hij zijn been.

3. John Coffey - Son
De 3voor12 Award genomineerde John Coffey bengt nog een single uit van hun album The Great News. De clip vol livebeelden van een succesvol jaar gaat morgenochtend op 3voor12 in premiere!
 
4. Doe Paoro - Nostalgia (RAC remix)
Doe Paoro is een zangeres uit L.A., die al een hele tijd probeert door te breken. maar nu heeft ze de hulp van vele vrienden als Peter Bjorn & John, Bon Iver en remixer RAC. Deze track doet het in deze remix versie goed op de muziekblogs. Haar debuutalbum After is het best beluisterde album op de Luisterpaal momenteel.

5. Guy Garvey - Angelina’s Eyes
Guy Garvey is natuurlijk de zanger van Elbow. Op 30 oktober komt hij met een soloalbum Courting The Squall, dat is opgenomen in de studio vasn Peter Gabriel. Bassist van The Doves, Jimi Goodwin, werkte er aan mee.

6. PAUW - Memories
Shambala, Visions en nu Memories: de Nederlandse psychpopband Pauw gaat lekker. Hun debuutalbum Macrocosm, Microcosm komt 23 oktober uit en dit is de nieuwe single. En komt dat koningsgezinde melodietje je niet heel bekend voor?

7. Broken Bells - Is That Talk Again
Een verrassend tussendoortje van de band van James Mercer van The Shins en producer Danger Mouse. De track was nog blijven liggen uit de sessie van hun album After The Disco van vorig jaar en komt nu uit om de livefilm Live At The Orpheum aan te kondigen.

8. Julia Holter - Sea Calls Me Home

Deze week is het album van de week van de Amerikaanse zangeres Julia Holter. De plaat heet Have You In my Wilderness. Ze speelt op Le Guess Who? in Utrecht in november.

9. Arcade Fire - Get Right
Als een band een album opneemt, blijven er altijd nummers liggen die er niet bijpassen. Nu is er net een Deluxe editie uit van Arcade Fire’s Reflektor, die ook op Spotify staat. Dit is een van nog niet uitgebrachte nummers.

10 Larry Gus - NP
’Gekke Griek’ wordt hij liefkozend genoemd. Larry Gus staat bekend om zijn knotsgekke liveoptredens. Op 2 oktober verschijnt zijn nieuwe album I Need New Eyes, dit is daarvan de single.

11.Yorrick Van Norden - Blood Money
Vroeger zong hij in The Hype, maar de Nederlandse zanger Yorick van Norden gaat nu solo. Zijn debuutalbum op het Excelsiorlabel Happy Hunting Ground staat nu op de Luisterpaal.

12. Daughter - Doing The Right Thing
Begin volgend jaar, op 16 januari om precies te zijn, verschijnt het tweede album van de Britse deprifolkband Daughter. Dit is het eerste nummer van Not To Disappear dat loskomt.
 
13. Wavves - My Head Hurts
Volgende week komt V (Romeins voor vijf), het vijfde album van de Amerikaanse surfpunkband Wavves. Dit is de single.

14. ZHU X AlunaGeorge - Automatic
Met Faded had de mysterieuze producer ZHU een internationale hit. Dit keer heeft hij de hulp ingeroepen van de Britse zangeres Aluna Francis van AlunaGeorge.