3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 35)

In een uurtje bijgepraat met o.a. The Weeknd, Wolf Alice en Destroyer

Menno Visser ,

Nog amper bijgekomen van Lowlands worden we alweer overspoeld met nieuwe muziek. Als er al een komkommertijd gaande was qua releases, dan is hij nu in elk geval voorbij. Laat je dan ook weer in een uurtje bijpraten in Niet Te Missen, vanavond van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Achteraf zal het uur natuurlijk weer beschikbaar zijn.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. The Weeknd - Tell Your Friends
Je zou het bijna vergeten door al die mixtapes, maar het morgen te verschijnen The Beauty Behind The Madness van The Weeknd is nog maar zijn tweede album. De Canadese zanger krijgt daarop hulp van ondermeer Ed Sheeran, Lana Del Rey en op deze track van Kanye West.

2. Foals - Birch Tree
Niet alleen The Weeknd komt morgen met een nieuwe plaat, ook the Foals komen met een nieuwe. De Britse rockband scoorden al een mega hit met Mountain At My Gates, we zijn benieuwd hoever ze het met deze track gaan schoppen. 

3. Stepherd & Skinto - Bips
Ongeveer een jaar terug ging het duo viral met de beste katertrack in lange tijd: Brak Obama. Dit is hun nieuwe single.

4. Wolf Alice - You’re A Germ
Dankzij hun sterke live-optredens gonsde het al lang rond het Londense kwarter Wolf Alice. Toen in juni het debuuutalbum uitkwam ging het helemaal hard. Na Moaning Lisa Smile, Giant Peach en Bros is dit hun nieuwe single You're A Germ.

5. Destroyer - Times Square
Vorig jaar verscheen er een nog een nieuw album van Amerikaanse indiesupergroep The New Pornographers. Maar nu heeft een van de meesterbreinen achter die band alweer een nieuwe plaat. Dan Bejar, beter bekend als Destroyer heeft daarmee eindelijk een opvolger voor die legendarische doorbraakplaat Kaputt. Op Poison Season kiest hij voor een veel veelzijdiger geluid dan op zijn vorige. Binnenkort een uitgebreid interview op de site, maar nu staat alvast het hele album op de Luisterpaal.

6.Macklemore & Ryan Lewis - Downtown
Vanmiddag kwam er een nieuwe single van Macklemore & Ryan Lewis los. Het is een oldschool happening geworden met medewerking van grote namen als Melle Mel, Kool Moe Dee en Grandmaster Caz. En het duo heeft ook maar weer eens een koebel uit de kast getrokken.

7. Lucas Hamming - Never Let Me Down
Het komende seizoen is Lucas Hamming de huisband van De Wereld Draait door. We moeten nog tot oktober wachten tot zijn debuutalbum HAM, maar dit alvast de nieuwe single. 

8. Adje - Dat Nu
Een Nederlands antwoord op Compton van Dr. Dre? Jawel, Big 2 van Opposites, Dio, Adje, Hef en Cho doken in de studio en dit is de premiere van een track van die EP.

9. Baio - Sister Of Pearl
Baio? Wie? Chris Baoi, klinkt dat al iets bekender? Ook niet? En als we zeggen dat het de bassist van Vampire Weekend is, dan moet er wel een belletje gaan rinkelen. Er zijn de afgelopen jaren al wat solo-dingen van hem verschenen, maar in september verschijnt dan eindeijk zijn eerste volledige solo album. 

10. Diplo ft. Liz - Set Me Free
De laatste jaren verschenen de meeste Diplo-releases onder de noemer van Major Lazer, maar afgelopen week heeft hij eindelijk weer een single uitgebracht onder zijn eigen naam. 

11. Florence & The Machine - Queen Of Peace
Met deze nieuwe single van het album How Big, How Blue, How Beautiful is heeft Florence & The Machine een opvolger voor Ship To Wreck. Op Glastonbury maakte de Britse indiezangeres al grote indruk als lastminute invaller voor Foo Fighers, op 10 december kan je haar zelf bekijken in het Ziggo Dome. 

12. Julio Bashmore - She Ain’t
Deze week verzorgt de Britse producer Juio Bashmore het album van de week. Hij schijnt er 3,5 jaar aan geknipt, geplakt en geschaafd te hebben, maar het resultaat mag er wezen. Dit is een van de echte dancetracks van dat album.