3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 32)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Macklemore, Lianne La Havas, Foals en Damien Rice

Redactie 3voor12 ,

Damien Rice, FKA twigs, Four Tet en Macklemore: ze brachten deze week allemaal plotsklaps en vanuit het niets nieuwe tracks uit. The National-zanger Matt Berninger heeft zelfs een nieuwe band. Laat je in een uurtje bijpraten in Niet Te Missen, vanavond van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM en ook achteraf terug te luisteren als podcast.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ed Sheeran - Growing Up
Macklemore heeft wat moeite gehad het succes van zijn debuutalbum (met daarop Thriftshop en Can’t Hold Us) te behappen: hij heeft er een flinke drugsverslaving aan overgehouden. Deze week probeert hij een streep te zetten onder dat verleden, met de release van Growing Up. Macklemore zegt erover: “Als je aan jezelf probeert te ontsnappen, dan heeft het leven een bijzondere manier om je terug op jezelf te werpen. Dat is waarom Growing Up nu de juiste release is. Dat is wat ik afgelopen jaar aan het doen was, volwassen worden, met alle ups en downs die erbij horen. Deze is voor de fans. Bedankt voor jullie geduld." Het liedje is opgedragen aan zn dochter, Sloane, die twee maanden geleden geboren is.

2. El Vy - Return To The Moon
El Vy is het nieuwe project van de zanger van The National, Matt Berninger, samen met Brent Knopf van Ramona Falls en Meromena. Een heel album volgt eind oktober. El Vy betekent volgens hen het meervoud van Elvis. Het klinkt in ieder geval wat opgewekter dan The National, zelfs een beetje funky!

3. Jamie Woon - Sharpness
Net verschenen op internet: de comeback van Jamie Woon. Voor het eerst in vier jaar nieuw werk van deze electronische singer songwriter

4. Lianne La Havas - Midnight

De best verkochte nieuwe albumrelease van deze week: Lianne La Havas staat op nummer 1 in de albumlijsten met haar tweede abum ‘Blood’. Voor dit album kreeg ze hulp van grote namen: Jamie Lidell, Howard Lawrence van Disclosure en.. Prince! Midnight is geschreven in Jamaica, waar Lianne La Havas ook roots heeft aangezien haar ouders uit Jamaice en Griekenland komen.

Lianne La Havas heeft deze week met Blood het Album van de week van 3VOOR12 en 3FM. Meer over dit album vind je hier.

5. Bring Me The Horizon - Throne
Half september verschijnt het vijfde album genaamd That’s The Spirit van Bring Me The Horizon. De Engelse band is al sinds 2003 bij elkaar en begon als Metalcore band. Zoals je kunt horen op deze single zal dit vijfde album een stijlbreuk zijn met het eerdere werk. Weg is de metal, vervangen voor een meer pop/rock-koers. Zelf zegt zanger Jordan Fish erover: “Ik hou nog steeds van stevige riffs, maar ook van Justin Bieber. Mijn vrouw zegt dat ik de smaak van een tienermeisje heb.”

6. Oscar & The Wolf - Undress
Gisterenavond kwamen maar liefst 20.000 mensen kijken naar een gratis strandconcert van Oscar & The Wolf in België. In Nederland presenteert 3voor12 de show van Oscar And The Wolf op 13 november in de HMH. Undress wordt nu in Nederland uitgebrach op single en staat op het debuutalbum dat vorig jaar uitkwam.

7. Foals - A Knife In The Ocean
Ze speelden hem drie weken geleden in de BBC studio, maar we moesten nog even wachten op de echte studio versie. Die is vanavond losgekomen. 28 augustus komt het album uit.

8. CHO - Was Je Nog Maar Hier
12van3voor12-talent Cho bracht deze week een nieuwe track uit, compleet met videoclip opgenomen in Suriname, maar het is een tussendoortje. Net als bij ‘Misschien Wel He?’ was het Spanker die de productie verzorgde. De ster van producer Spanker is rijzende, hij heeft nu ook M.I.A onder handen mogen nemen.

9. Damien Rice - On Children
Afgelopen woensdagmorgen was daar ineens de release van een gloednieuw Damien Rice-nummer. Het is afkomstig van de soundtrack voor de film ‘The Prophet’, een animatiefilm. Komende herfst in de bioscoop in Nederland.

10. Christine & The Queens - It
Een van de acts die je op Lowlands zeker uit moet checken is Christine & The Queens. De Francaise had in Nederland al een hit met Christine. Dit nummer staat ook op haar debuutalbum Chaleur Humaine. Haar dansbewegingen op het podium doen zelfs denken aan Michael Jackson.

11. Mercury Rev - Are You Ready
Psychedelisch stemmige popfanaten, vooral bekend van de single Goddess On A Highway en het prachtige album Deserter’s Songs keren terug met een nieuw album en een show op het Incubate Festival in september. Maandag ging deze single in primeur in 3voor12 Radio.

12. Maceo Plex - Solar Detroit
Maceo Plex is DJ/producer Eric Estronel uit Amerika. Hij brengt deze week sinds vier jaar weer een nieuw album uit, Solar, vernoemd naar zijn zoontje. Solar Detroit is de B kant van de eerste single, vernoemd naar een bezoek met zijn zoontje aan… jawel: Detroit. Afgelopen weekend viel deze track op als sleutelmoment in de set van Mano Le Tough op Dekmantel Festival. Een playlist met tracks die de redactie op Dekmantel bij elkaar heeft genoteerd vind je hier.