3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 24)

In een uurtje bijgepraat met de beste tracks van de week, ook achteraf als podcast

Redactie 3voor12 ,

Nu 3voor12 Radio op 3FM een uur naar voren schuift, gaan we iets nieuws doen: iedere donderdag hoor je het laatste uur alleen nog maar nieuwe muziek. Roosmarijn praat je in een uurtje bij met de Niet Te Missen muziek van de week. Ze draait en bespreekt dé meest relevante, leuke en belangrijke tracks van het moment, zodat je achteraf weer helemaal up to date bent. En moet je het live tóch missen? Ook dan is het uur Niet Te Missen, want we bieden 'm achteraf aan als podcast. Zometeen op 3FM, hier alvast de tracks die gedraaid gaan worden:

NIET TE MISSEN #2

1 The Weekend - Can't Feel My Face
Maandag was de Apple Music presentatie en toen speelde The Weeknd deze nieuwe single live. Deze nieuwe single heeft wat weg van Michael Jackson, maar deze Canadese R&B-zanger is dan ook groot van fan hem, hij coverde al eens Dirty Diana. The Weekend had onlangs nog een grote hit met Earned It uit de soundtrack van Fifty Shades Of Grey.
 
2 FFS - Call Girl
Deze week Album van de Week is het samenwerkingsverband tussen de Schotse indieband Franz Ferdinand en de rockband The Sparks, die al hits hadden in de jaren zeventig. Dit is de tweede single van dat album, dat ook op de Luisterpaal staat. Ze staan ook op Lowlands.
 
3 Hayden James - Something About You
Een van de nieuwe producers uit Australie is Hayden James. Het Australische radiostation Triple J draaidedit nummer al op hoge rotatie en veel stations in de rest van Europa volgden. Hayden James staat op Lowlands.
           
4 Jacco Gardner - Another You
Another You is de tweede single van het tweede album van Jacco Gardner. De Nederlander krijgt momenteel ook veel airplay op alternatieve radiostations in Duitsland en Frankrijk. Hij staat op Lowlands.
 
5 Feiertag feat. David Dam - Damn You
Het komt uit Nederland en klinkt als Disclosure. Op het BMKLTSCH label komt deze track uit van een producer die zich eerst Hamertje Tik noemde: Feiertag. Hij staat ook op Pitch.
 
6 Bjork - History Of Touches (Krampfhaft remix)
Het zal je maar gebeuren dat de Ijslandse zangeres Bjork je vraagt een nummer van haar te remixen. Dat overkwam de Nederlandse producer Krampfhaft. Deze track staat op een remixversie van Bjorks laatste album Vulnicura.
 
7 John Newman - Come And Get It
De Britse zanger John Newman brak door met Rudimental en later met solo met hits als love Me Again. Binnenkort komt de opvolger van zijn debuutalbum Tribute en dit is darvan de eerste single.
 
8 Everything Everything - Regret
Eind deze maand komt het derde album van deze Britse artrock band. Dit is daarvan de eerste Nederlandse single.

9 Petite Meller - Baby Love
Eerst was er al de opvallende Afrikaanse clip van deze Franse zangeres, die in Londen woont; giraffen uit alle hoeken en gaten, check maar uit. Nu komt deze debuutsingle eindelijk ook in Nederland uit.
 
10 Rhodes - Close Your Eyes
Een van de nieuwe lichting Britse singer-songwriters is David Rhodes. Je zult hem nog tegenkomen op Best Kept Secret en Lowlands. Dit is de eerste Nederl;andse suingle van zijn in september te verschijnen debuutalbum.
 
11 Hudon Mohawke - Portait Of Luci
Hudson Mohawke is de Schotse DJ die samen met Lunice het trapgenre populariseerde onder de samenwerkingsnaam TNGHT. Dit weekend verschijnt zijn tweede soloalbum Lanterns waarop hij samenwerkt met ondermeer Miguel en Antony. Maar hij blijfrt vooral een baas in de instrumentale tracks zoals deze. Check het op de Luisterpaal.
 
12 The Kik feat. Armand - Snelle Jongens
Ook op de Luisterpaal: het samenwerkings album tussen de protestzanger Armand en de beatgroep The Kik. Oude liedjes opnieuw van muziek voorzien door The Kik.
 
13 Aurora - Running With The Wolves
Een van de wat onbekendere namen op pinkpop dit jaar is de Noorse zangers Aurora Aksnes. Ze stond al op Eurosonic en op London Calling Outdoor en maakte daar indruk met haar electropop.Katy Perry is al fan van haar. Dit is haar eerste Nederlandse single.
 
14 Florence & The Machine - Queen Of Peace
How Big, How Blue, how beautiful is het derde album van de Britse zangers Florence Welch en haar band. Na Ship To Wreck en What kind Of Man wordt dit de derde single van dat album dat al nummer 1 was in de UK en de USA.
 
15 Kölsch - The Road
Rune Reilly Kölsch is een warm bad techno producer uit Denemarken. Gister deelde hij nog zijn DJ Shortlist. Zijn tweede album 1983 staat nu op de Luisterpaal.