Nieuw op 3voor12 Radio: Courtney Barnett, Elbow en Falco Benz Nieuw op 3voor12 Radio: Courtney Barnett, Elbow en Falco Benz

FFS met Johnny Delusional 3voor12 Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Courtney Barnett, Elbow en Falco Benz

FFS met Johnny Delusional 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Nieuw deze week op de playlist singles van de Australische singer-songwriter Courtney Barnett, de Britse indieband Elbow en de Nederlandse producer Falco Benz. De combinatie van de Schotse indiepopband Franz Ferdinand samen de Amerikaanse rockband Sparks onder de naam FFS hebben deze week de 3voor12 Single van de Week met Johnny Delusional.

Maandag staat de Nederlandse psychedelische band The Womb live in de studio en donderdag de Britse singer-songwriter Rhodes. Verder deze week kaarten voor de combinatie van het al eerder genoemde FFS in de Melkweg, voor de Engels/Franse singer-songwriter Benjamin Clementine in TivoliVredenburg en voor de festivals Dauwpop en Zwarte Cross.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

FFS - Johnny Delusional (V2)
Een bijzondere samenwerking is die tussen de Schotse indierockers Franz Ferdinand en de Amerikaanse rockband Sparks, die alweer sinds 1971 bezig zijn. This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us (Sparks) mixen met Take me Out (Franz Ferdinand)? Het kan allemaal, getuige deze single van hun ongetitelde samenwerkingsalbum, dat 6 juni uitkomt. Ze staan ook op Lowlands en in een reeds uitverkochte Melkweg.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Courtney Barnett - Dead Fox (V2)
Teksten zijn belangrijk in de songs van deze Australische indierock zangeres. Haar debuutalbum Sometimes I Sit And Think And Sometimes I Just Sit is goed ontvangen vanwege haar humoristische oneliners in haar teksten en daarop staat ook de vorige single Pedestrian At Best. De zangeres uit Melbourne staat dit jaar op Lowlands.

Elbow - What Time Do You Call This (Universal)
Het is nog maar een jaar geleden dat de Britse indieband Elbow haar vorige album The Take Off And Landing Of Everything uitbracht. Deze nieuwe track betreft dan ook een tussendoortje uit de soundtrack van de romantische komedie Man Up.

Falco Benz feat. Postcards From Mars - Long For The Light (PIAS)
'Synths And Songs Make Sense', staat er op de site van beatmaster Falco Benz. Voor zijn nieuwste single heeft Eelco Topper (zoals hij echt heet) de hulp ingeroepen van singer-songwriter Bart van Dalen, die zich dan weer Postcards From Mars noemt. Falco Benz had al eerder single succes met de tracks In This Thing en Hat Tricks. Het wachten is op zijn debuutalbum.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

As Elephants Are - War Cry (TCBYRL, 2e week)
Janne Schra – Carry On (V2, 2e week)
Mr. Polska feat. Frans Duijts - Discodochter (Nouveau Riche, 3e week)
Lil' Kleine & Ronnie Flex - Zeg Dat Niet (TopNotch, 3e week)
Raving George ft. Oscar & The Wolf - You're Mine (PIAS, 4e week)
Balthazar - Bunker (PIAS, 5e week)

3voor12 Single van de Week
FFS - Johnny Delusional (V2, 3e week)

3voor12 Album van de Week
George Fitzgerald - Fading Love (V2)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer​

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12