Nieuw op 3voor12 Radio: Tobias Jesso Jr., Courtney Barnett, Jacco Gardner, Afterpartees en Feder

Tobias Jesso Jr. met How Could You Babe 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Grote opschoning deze week op de playlist: maar liefst vijf nieuwe tracks. Nieuw zijn de Canadese crooner Tobias Jesso Jr., de Australische indiezangeres Courtney Barnett, de Nederlandse retro indieact Jacco Gardner, de Franse danceproducer Feder en de Nederlandse garagerockband Afterpartees. Tobias Jesso Jr. heeft de 3voor12 Single van de Week met How Could You Babe.

Dinsdag komt de Amerikaanse retro indiegitaarband Allah-Las live in de studio langs. Verder deze week onder meer kaarten voor het dancefestival Mysteryland, de Amerikaanse indierockband AWOLNATION in de Melkweg en de Australische zanger Josef Salvat in de Tolhuistuin.

Deze week de 3voor12 Single van de week:

Tobias Jesso Jr. - How Could You Babe (Beggars)
Adele twittert niet vaak, maar als ze tweet twittert ze over hem. Tobias Jesso Jr. is een Canadese crooner, die pas op zijn 27e piano is gaan spelen, oorspronkelijk is hij bassist en gitarist. Half maart verschijnt zijn debuutalbum Goon.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Courtney Barnett - Pedestrian At Best (V2)
"Give me all your money and I'll make some origami, honey" is een van de teksten uit deze single. Anti-ster en singer-songwriter Courtney Barnett komt uit het Australische Melbourne. Een van haar eerdere singles, Avant Gardener, kwam al eerder op de socials bovendrijven. Eind maart verschijnt haar echte debuutalbum, Sometimes I Sit And Think And Sometimes I Just Sit.

Jacco Gardner - Find Yourself (Excelsior)
Twee jaar terug won Cabinet Of Curiosities, het debuutalbum van Jacco Gardner, de 3VOOR12 Award. Zijn sixtiespop op singles als Clear The Air bezorgde hem zelfs een Amerikaans platencontract. De Hoogevener is nu terug met deze single Find Yourself van zijn tweede album Hypnophobia, dat begin mei uit komt.

Afterpartees - Red Bull (Excelsior)
In hun hometown, het Limburgse Horst, kunnen de heren van Afterpartees al niet meer ongemerkt over straat lopen. De garagerockers spelen daarom zo veel als ze kunnen in het hele land, ogenschijnlijk op de been gehouden door dit drankje bij de tankstations. Dit is de derde single van hun debuutalbum Glitter Lizard na First/Last en Girls Like You. Live ondermeer te zien op de festivals Paaspop, Dauwpop en Where The Wild Things Are.

Feder feat. Lyse - Goodbye
Mooi verhaal hoe een hit langzaam vanuit het Oosten op komt zetten. Feder is de Parijse DJ Hadrien Federiconi, die al wat succes had op de muziekblogs. Opeens pikte de radio in Turkije en Rusland zijn track op - niet vreemd vanwege de Oosterse instrumentatie. Nu komt dit opvallende huppelhousenummer wereldwijd uit.

Verder nog op de playlist:

Alabama Shakes - Don't Wanna Fight (Konkurrent, 2e week)
Stepherd & Skinto - Brak Obama (Nouveau Riche, 2e week)
Florence & The Machine - What Kind Of Man (Universal, 2e week)
Vaccines - Handsome (Sony, 3e week)
The Indien - Done (Eigen Beheer, 3e week)

3voor12 Album van de Week
Purity Ring - Another Eternity (Beggars)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer‚Äč