Nieuw op 3voor12 Radio: Blur, Feiertag en Maaike Ouboter

BØRNS 3voor12 Single van de Week met 10,000 Emerald Pools

Menno Visser ,

Deze tropische week op de playlist van 3voor12 Radio nieuwe tracks van de Nederlandse danceproducer Feiertag, de Britpopband Blur en van de Nederlandse singersongwriter Maaike Ouboter. De Amerikaanse indiepopband BØRNS scoort de 3voor12 Single van de Week met 10,000 Emerald Pools. Woensdag komt het Jeugd van Tegenwoordig-zijproject Lele in de studio langs en verder deze week veel opnames van het festival Down The Rabbit Hole. Ook kaarten voor Lowlands, het Amsterdamse 22Fest met ondermeer Falco Benz en het Rotterdamse Lost & Found festival waar onder andere George FitzGerald staat.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

BØRNS – 10,000 Emerald Pools (Universal)
Ondanks het streepje door de O, komt de band rond zanger Garrett Borns niet uit Scandinavië, maar uit Michigan. BØRNS was een van de grote hypes van het Amerikaanse showcasefestival SXSW. Afgelopen weekend stond de indiepopband op Down The Rabbit Hole.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Feiertag feat. David Dam - Damn You (Spinnin')
Vroeger noemde deze Utrechtse producer zich Hamertje Tik, maar nu durft hij onder zijn eigen naam Joris Feiertag. Hij drumde in de Leidse elektropopband Kraak & Smaak en heeft nu deze single uit op het BMKLTSCH label van Mike Mago, die zelf een hit had samen met Dragonette met Outlines. Feiertag staat op het dancefestival Pitch.

Blur - Ong Ong (Warner)
Wie Blur zegt, zegt Song 2 en de vete met Oasis. Maar de aloude Britpopband en zanger Damon Albarn hebben er samen weer zin in . In april verscheen het goed ontvangen comebackalbum The Magic Whip en dit is daar een single van.

Maaike Ouboter - Anders (Sony)
De Goudse singer-songwriter Maaike Ouboter brak in 2013 door met het nummer Dat Ik Je Mis. Nu is er dan haar debuutalbum En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt vol eigentijdse Nederlandstalige liedjes. In oktober toert ze in het clubcircuit.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Foals - What Went Down (Warner, 2e week)
LA Priest - Oino (V2, 2e week)
Nothing But Thieves - Itch (Sony, 2e week)
FFS – Call Girl (V2, 3e week)
Jacco Gardner - Another You (Excelsior, 3e week)
The War On Drugs – An Ocean In Between The Waves (Konkurrent, 4e week)

3voor12 Album van de Week
LA Priest – Inji (V2)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond van 21 tot 00 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.