Death Alley: "We spelen met het mes tussen de tanden" Death Alley: "We spelen met het mes tussen de tanden"

Kijk nu de opnames in 3voor12 Radio terug

, Ingmar Griffioen

Death Alley: "We spelen met het mes tussen de tanden"

Kijk nu de opnames in 3voor12 Radio terug

Ingmar Griffioen ,

De jongens van Death Alley deden zojuist bij 3voor12 Radio hun eerste radio-optreden ooit (hoewel een lid ooit met Malle Pietje en de Bimbo's bij Giel schijnt te hebben gestaan) en dat viel niks tegen. Muzikaal refereren ze aan MC5, Bad Brains, Hawkwind en Pentagram. En vooruit een beetje aan The Devil's Blood. Langere gitaarsolo's hebben we nog niet gehoord in 3voor12 Radio, hell yeah! Het Amsterdamse viertal presenteert morgenavond het debuutalbum Black Magick Boogieland in Paradiso. Gitarist Douwe Truijens: "Heel spannend, maar op een leuke manier. We staan in ieder geval met het mes tussen de tanden in de studio voor morgen." Als voorpret kijk je vast de opnames in 3voor12 Radio!

Death Alley bestaat uit leden van The Devil's Blood, Gewapend Beton en Mühr. Ze speelden onder meer al op Roadburn, Speedfest en Scumbash. De eerste single werd meteen uitgebracht door Van Records, het Duitse label van The Devil's Blood.

Maar nu zitten jullie op een Amerikaans label?
Ja bij dat eerste singletje bestonden we pas 3 maanden. Tee Pee kwam in beeld door contacten die gitarist Oeds op tournee met The Devil's Blood in Amerika opdeed.  Zo kwamen we bij de manager van Pentagram terecht. Hij werd enthousiast van de muziek die we opstuurden en seinde Tee Pee Records in. Toen we op Roadburn stonden, suggereerde hij dat ze het moesten gaan checken. Een van hen heeft toen zijn ticket omgeboekt en is voor ons een dag eerder gekomen. Toen hebben we een half jaar heen en weer gemaild en kregen we contract aangeboden. Het heeft dus allemaal van een show Roadburn afgehangen. Toen ze de master op het bureau kregen, hoorden ze pas echt wat ze getekend hadden, haha.

Wat levert een Amerikaans label verder op?
Voor ons is het tof dat Amerikaans is, maar vooral vanwege de bands die er op zaten en zitten: Sleep, Kadavar, Graveyard en The Shrine bijvoorbeeld. We hebben een deal voor dit album en natuurlijk een belofte voor wat hierna komen gaat. Van beide kanten is er de voorkeur om nog meer te gaan ondernemen, dus er zit toekomst in.

Vanwaar die titel Black Magick Boogieland?
Die valt op he? Ik vind het een hele goede omschrijving van wat die plaat is qua gevoel,  verhaal en een beetje het pad dat wij in afgelopen anderhalve jaar met band doorgelopen hebben. De plaat is duister en magisch en 'boogieland' maakt dat het ook swingend en opwindend is. Maar dan met een donker, gevaarlijk randje. Het is ook een beschrijving van de wereld waar wij als band in de eerste anderhalf jaar hebben gezeten.

En nu de plaat er ligt?
In september gaan we Europese tournee met Joy, een Amerikaanse toffe jonge band en labelgenoot  van Tee Pee. Daarmee willen we onze plaat promoten. Verder is het nu een kwestie van veel spelen én ondertussen verder schrijven. Nu kunnen we alle inspiratie die we de afgelopen maanden een beetje hebben moeten onderdrukken, weer naar voren laten komen. En we willen kijken of we een keertje naar Amerika kunnen, maar nu is het vooral veel in Europa spelen.

Live zie je Death Alley dus 11 juni (releaseshow in Paradiso) en verder 26 juni in Little Devil, Tilburg, 4 juli op Rosrock in Rossum en 24 juli op de Zwarte Cross

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12