Tourblog: Paceshifters ondekt spuitende piemels, ijshockey en Niagara Falls in Canada

Overijsselse jongens twee maanden mee met White Cowbell Oklahoma

Paceshifters ,

De Overijsselse jongens van Paceshifters zijn in twee maanden in een busje dwars door Canada gescheurd. Van West naar Oost legden ze een slordige 10.000 km af en deden zo'n 30 shows in het spoor van White Cowbell Oklahoma. Een paar optredens met die Canadese band in Nederland waren de aanleiding om maar eens de omgekeerde weg te bewandelen. En zo is Paceshifters nu ook beroemd in Noord-Amerika. Voor 3voor12 houden ze een tourverslag bij. In het tweede en laatste deel gaan ze van de legendarische The Horseshoe Tavern in Toronto via de Niagara Falls en een ijshockeywedstrijd naar een kerstshow met halfblote danseressen, piemels en toneel.

De eerste 3 weken van de tour was het bijna elke dag spelen. Vanaf december hadden we een wat rustiger schema, we hadden in totaal nog negen shows staan. Wat fijn was aan deze weken is dat we een eigen appartement hadden in Toronto en dat we eindelijk eens veel van een stad konden zien. Een gemiddelde tourdag van de drie weken ervoor zag er namelijk zo uit: vroeg opstaan met te weinig slaap / busje in / ontbijtje onderweg / inchecken hotel / naar de zaal / terug naar het hotel, wat vaak rond 5 uur ’s nachts was.

Het waren ook drie belangrijke weken voor ons. We hadden namelijk een paar eigen optredens in Toronto en de bekende kerstmisshow van White Cowbell Oklahoma zat er aan te komen. De hele tour hebben ze ons al gewaarschuwd dat er wat rare dingen gingen gebeuren tijdens deze show en dat het een hele vette zaal was die elk jaar bomvol staat.

Een van de eigen shows die we hadden was in ‘The Horseshoe Tavern’. Dit is een legendarische zaal waar veel grote namen hebben opgetreden. Zo stond de dag na onze show The Hold Steady er geboekt voor vier avonden achter elkaar. Toen we klaar waren met deze show kwam er een man naar ons toe die vertelde dat hij ons vijf jaar geleden gezien had in Amsterdam en dat hij ons sindsdien altijd “online" is blijven volgen. Daarna is hij nog bij drie shows komen kijken van ons. We konden deze avond ook langer spelen dan normaal en het is vet om te zien dat mensen hier flink los gaan op onze muziek.

Naast de optredens hebben we natuurlijk de laatste weken wat cultuur opgesnoven. We zijn naar de Niagara Falls geweest, wat ongelofelijk mooi was om te zien. Zeker de moeite waard om heen te gaan als je in de buurt bent. Een selfie van Gianmarco, de drummer van White Cowbell Oklahoma.

We zijn ook nog bij een ijshockeywedstrijd geweest, want dat kan natuurlijk niet ontbreken als je in Canada bent.

Daarnaast hadden we natuurlijk tijd om andere bands te checken in Toronto en hebben we verschillende avonden doorgebracht in barretjes.  Er was ook nog een klein feestje met de eigenaren van Backstage Hotel in Amsterdam, dit zijn namelijk goede vrienden van WCO. Zij waren voor vier dagen in Toronto om daar wat muziekvrienden te bezoeken.

Kerstshow!
We keken hier met z’n allen het meest naar uit, het was niet de laatste show van de tour maar zo voelde het wel voor ons. De zaal stond bomvol en er hing een goeie sfeer in de hele tent. Dit was voor ons bovendien een belangrijke show, omdat er belangrijke mensen uit de muziekbusiness voor ons kwamen kijken. Na ons kwam White Cowbell op.. en het was inderdaad CRAZY HOUSE... schaarsgeklede danseressen, toneelstukjes, piemels…

Ook was de boeker van Bovine Club deze avond erbij en die vroeg of we de dag voordat we naar huis vlogen nog even daar wilde spelen. Tuurlijk joh! Dat was een mooie afsluiting van een hele gave tour.  We zijn heel het land door gereden met een busje en hebben rond de dertig shows gespeeld. Dit gaan we niet snel vergeten!

Nu weer terug voor shows in Nederland (en een beetje Denemarken):
10.01.2015 / Rock Royale - Nijmegen, NL
15.01.2015 / FTTB - Groningen, NL
16.01.2015 / Pleuropsonic - Groningen, NL
17.01.2015 / Jack Daniel's Barn - Groningen, NL
18.01.2015 / Afterslag (De Gigant) - Apeldoorn, NL
24.01.2015 / When Copenhell Freezes Over - Copenhagen, Denmark
31.01.2015 / MADFest (Burgerweeshuis, Acoustic Show) - Deventer, NL