Nieuw op 3voor12 Radio: The Weeknd, As Elephants Are, Sevdaliza, Django Django en Balthazar

As Elephants Are met Crown 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Elke dag livemuziek deze week bij 3voor12 Radio: maandag de Nederlandse chanteuse Janne Schra, dinsdag de Nederlandse indiepopband The Indien, woensdag de Nederlandse synthpopband IX en donderdag staan de Britse indierockers Wolf Alice op de speelplaats. Verder hebben we kaarten voor de uitverkochte show van The Prodigy in de HMH, voor Janne Schra in TivoliVredenburg en voor de Britse singer-songwriter RY X in Paradiso.

Veel verse tracks op de playlist deze week. Nieuwe singles van de Nederlandse r’n’b-zangeres Sevdaliza, de Canadese producer The Weeknd, de Britse indiepopband As Elephants Are, de Britse synthpopband Django Django en de Belgische indiepopband Balthazar. As Elephants Are is gekroond tot 3voor12 Single van de Week met Crown.

Deze week de 3voor12 Single van de week:

As Elephants Are - Crown (TCBYML)
Jonge honden uit de Britse gitaarpopscene zijn As Elephants Are. Ze komen uit het stadje Aylesbury en maken al een jaar of twee EP's. Inmiddels hebben ze een eigen geluid ontwikkeld en krijgen ze al de nodige airplay op 3FM. Ze staan eind april op het London Calling Festival in Paradiso.​

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Sevdaliza - Backseat Love (Eigen Beheer)
Een van de 12 Nederlandse talenten volgens 3voor12 voor dit jaar is de zangeres en producer Sevdaliza. Ze maakt futuristische elektronische r&b, die haar in maart naar het Amserikaanse showcase festival SXSW brengt. Backseat Love is de leadtrack van de The Suspended Kid EP, die ze uitbracht in eigen beheer.

The Weeknd - Earned It (Universal)
De Canadese producer en zanger Abel Tesfaye noemt zichzelf The Weeknd. Hij was een van de eersten die inzag, dat muziek gratis weggeven op het internet goed is voor je carrière. Inmiddels is hij getekend en heeft hij hits met tienerster Ariana Grande (Love Me Harder) en Sia (Elastic Heart). Deze track komt uit de soundtrack van de blockbuster Fifty Shades Of Grey.

Django Django - First Light (V2)
Met het dartele Default had de Britse indieband Django Django drie jaar terug een onverwachte airplayhit. First Light is de eerste single van hun later dit jaar te verschijnen tweede album, dat wat meer dansbaar belooft te klinken zoals deze single.

Balthazar - Then What (PIAS)
Bekend in het Nederlandse livecircuit is de Belgische indiepopband Balthazar. Op de Nederlandse radio zijn ze tot nu toe alleen bekend van het nummer Fifteen Floors van het debuutalbum Applause. Deze nieuwe single Then What is van hun derde album Thin Walls, dat eind maart verschijnt en dat is geproduceerd is door de befaamde producers Ben Hillier (Elbow, Blur) en Jason Cox (Massive Attack). Nummer 1 in de Checklist van deze week bovendien!

Verder nog op de playlist:

Janne Schra - Everything I Do Ooh Ooh (V2, 2e week)
Philip George - Wish You Were Mine (Universal, 2e week)
The Wombats – Greek Tragedy (Warner, 3e week)
Catfish & The Bottlemen – Fallout (Caroline, 3e week)
Jack Garratt - Worry (Universal, 5e week)

3voor12 Album van de Week
John Coffey - The Great News (V2)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond van 22 tot 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer