ESNS15: Pitto gaat vanaf nu echt voor de hits ESNS15: Pitto gaat vanaf nu echt voor de hits

Utrechter krijgt Bovenzaal meteen aan het dansen

, Sjoerd Huismans

ESNS15: Pitto gaat vanaf nu echt voor de hits

Utrechter krijgt Bovenzaal meteen aan het dansen

Sjoerd Huismans ,

Als BBC-coryfee Pete Tong enthousiast is over je plaat, dan doe je als producer iets goed. Dat geldt echter voor de vorige plaat van danceproducer Pitto, die voor het grote publiek evenwel nog wat te niche was. Dat moet met zijn nieuwe poppy materiaal helemaal goed komen, zo bewijst de Utrechter op Noorderslag. Gespeeld met retestrakke band, bovendien. Maar laat hij de 'echte' dance niet in de steek?

HET CONCERT:

Pitto, Noorderslag, Bovenzaal, zaterdag 17 januari 2015

DE ACT:

De Utrechtse producer Pitto maakt melodieuze, poppy techno en won daarmee in 2009 de Grote Prijs van Nederland. Dat kwam mede door de hit Feelin' die hij in dat jaar scoorde, een opzwepende dansvloertrack. Maar Pitto toonde zich een veelzijdig artiest: twee jaar later kwam hij met zijn debuutplaat Objects In A Mirror Are Closer Than They Appear en daarop zocht hij het een stuk dieper. Op Noorderslag treedt hij aan met Joris Feiertag op drums (Hamertje Tik) en gitarist Angelo Boltini. Bovendien komt hij zijn nieuwe single Fly Like A Bird en nog drie andere gloednieuwe liedjes presenteren. 

HET NUMMER:

... maar oef, die single valt even niet mee zeg. Door de folky gitaarakkoorden in combinatie met een wel erg simplistische tekst ('I fly like a bird in the sky?') komen de onvermijdelijke Avicii-associaties toch je hersenpan binnendringen. Dan gaan we liever voor Water Falling, het uitstekende eerste nummer dat hij vanavond speelt met een heerlijke Bonobo-vibe. 

HET MOMENT:

Eenzelfde soort sfeer heeft 'You', een single uit 2013. Wat een topnummer blijft dat. Pitto laat het ritme er langzaam inkomen, waarna de band invalt. Joris Feiertag blijkt hier zo vlekkeloos strak te kunnen drummen, dat het gemakkelijk voor een elektronische deephousebeat kan doorgaan. 

HET PUBLIEK:

Aan het begin is het nog beangstigend rustig in de Bovenzaal. Voor de zekerheid wacht Pitto een paar minuutjes. Al snel komt het goed. Bovendien slaat men meteen uitbundig aan dansen en houdt daar niet meer mee op. 

HET OORDEEL:

Van de nieuwe liedjes die Pitto speelde zijn er drie sowieso raak. Die popsound misstaat hem dus geenszins, alleen het toch wat platte 'Fly Like A Bird' slaat een beetje door. 'You' klonk dan wel weer heerlijk in deze bandbezetting. Benieuwd waar hij verder mee gaat komen in 2015, dat gaan we bijvoorbeeld zien op festivals als Have A Nice Day en het door hemzelf georganiseerde Stekker in de Tunnel - waarmee het dit jaar wel lijkt te gaan lukken

NOG EEN FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12