Line-up 3voor12-podium Eurosonic 2015 bekend Line-up 3voor12-podium Eurosonic 2015 bekend

Shannon Saunders, Kaleo, Jake Isaac, Talisco en Oscar and the Wolf op 14 januari naar Vera Groningen

, Redactie 3voor12

Line-up 3voor12-podium Eurosonic 2015 bekend

Shannon Saunders, Kaleo, Jake Isaac, Talisco en Oscar and the Wolf op 14 januari naar Vera Groningen

Redactie 3voor12 ,

De line-up van het 3voor12-podium op Eurosonic is bekend! Shannon Saunders, Kaleo, Jake Isaac, Talisco en Oscar and the Wolf zullen op woensdag 14 januari hun opwachting maken in Vera. Eerdere jaren stonden o.a. Milky Chance, Royal Blood, Bastille, Kodaline, Crystal Fighters en Ben Howard op het 3voor12-podium tijdens Eurosonic, dus wees gewaarschuwd. Hierbij toelichting op de verse lichting van dit jaar.

Oscar and the Wolf

Een van de Lowlands-doorbraken van 2014 is Oscar and the Wolf: de Belgische synthpop-sensatie rondom kunstacademie-student Max Colombie. Met zijn dromerige, funky R&B-liedjes heeft hij al heel wat zieltjes gewonnen in thuisland én in Nederland. Zelf noemt hij zijn muziek het vunzige liefdeskindje van Justin Timberlake en Lorde, daar mag je gerust ook SOHN en James Blake aan toevoegen. Ook de reacties op hun sessie in 3voor12 Radio eerder dit jaar logen er niet om: "op slag verliefd", "prachtig" en "oorgasme".

Shannon Saunders

Shannon Saunders is een piepjonge zangeres uit Oxford, die met Sheets al een heel fijn catchy pophitje in wording heeft met house-feel. Het is het eerste voorproefje van haar nog te verschijnen debuutalbum. Nieuwe single Silly Little Things lijkt meer de Lorde-kant op te gaan, gegoten in een coming of age-anti-liefdesliedje. In 2010 won ze op zestienjarige leeftijd al de Disney Channel-talentencompetitie Camp Rock 2, inmiddels heeft ze de steun van major label Warner.

Jake Isaac

"Rock 'n soul", noemt de Londense troubadour Jake Isaac zijn muziek zelf, wij durven ook te zeggen: groots opgezette, dramatische folkpop in de lijn van Ben Howard en Luke Sital-Singh. De beste man heeft al een indrukwekkend cv, met optredens op Glastonbury en Lollapalooza en bracht eerder dit jaar de EP War Child uit, waarvan Long Road het prijsnummer is.

Talisco

Fransoos Talisco maakt kleurrijke electro-folkpop-liederen voor de massa, met bijzonder meezingbare refreinen en korte films als begeleiding voor zijn muziek. Zelf zegt hij fan te zijn van David Lynch, Tim Burton en Quentin Tarantino, maar zo duister zijn zijn liedjes bij lange na niet. Wat overigens helemaal niet erg is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12