Trackprimeur Haty Haty (Blaudzun & David Douglas): High As The Sun

Gezamenlijk debuutalbum High As The Sun verschijnt 11 maart

Timo Pisart ,

Op Amsterdam Dance Event stonden zanger Blaudzun en producer David Douglas al gezamenlijk op het podium als Haty Haty, nu is er eindelijk muziek te horen: luister hieronder voor het eerst High As The Sun, de titeltrack van het 11 maart te verschijnen album. Vanavond vertellen Blaudzun en David Douglas in 3voor12 Radio meer over de track.

Het leek een combinatie van uitersten, tekenden we rond Amsterdam Dance Event op over de samenwerking tussen Blaudzun en David Douglas. Blaudzun, de man van de bombastische indiepop die erop gericht lijkt om grote mensenmassa's tegelijk kippenvel te geven en in 2012 de 3voor12 Award won met zijn album Heavy Flowers, en David Douglas, de producer wiens muziek met geraffineerde samples en gelaagdheid zich meteen onder je huid wurmt en in 2014 werd genomineerd voor de 3voor12 Award met Moon Observations. En toch is de combinatie zo gek nog niet, bleek al uit een track op dat album van David Douglas: White Heat Blood, waarop Blaudzun meezong. Het klonk verrassend logisch, als de Nederlandse variant van Moderat.

Vandaag gaan de twee officieel naar buiten met hun gezamenlijke indie-elektronica-project Haty Haty. Op 11 maart verschijnt debuutalbum High As The Sun met daarop ook een bijdrage van de Noorse zangeres Ane Brun. Hierboven kun je het titelnummer beluisteren. Eerder vertelde David Douglas al dat het album afgelopen winter ontstond. “Toen zijn we veel samen geweest en hebben we echt een toffe tijd gehad. We hebben op meerdere plekken aan de plaat gewerkt: een tijdje in het buitenland, bij hem thuis en bij mij. Toen is het grootste gedeelte van de plaat geschreven. Het is best organisch ontstaan, we wisten niet dat er al een heel album in zat.” 

De twee staan gezamenlijk op Noorderslag en presenteren het album op 11 maart in TivoliVredenburg, Utrecht. Vanavond vertellen Blaudzun en David Douglas meer over het project in 3voor12 Radio op 3FM.