Blaudzun en David Douglas beginnen nieuw project Haty Haty

Show tijdens ADE in Paradiso, album begin volgend jaar

Sjoerd Huismans ,

We kennen de combinatie Blaudzun - David Douglas al van hun gezamenlijke song White Heat Blood op Douglas’ album Moon Observations. Ze komen nu met een nieuw project Haty Haty. De eerste show is op 14 oktober als onderdeel van het ADE-programma in Paradiso, een album staat gepland voor begin komend jaar.

Vandaag kondigde Paradiso zijn ADE-programma aan, met op de eerste dag een act die we nog niet kenden: Haty Haty. ‘Nieuw project van Utrechtse producer David Douglas en singer-songwriter Blaudzun’, is het enige wat erbij staat. “We zijn inderdaad bezig met een album, we zijn dat nu zo’n beetje aan het afronden”, zegt Douglas erover. Hij wil de sound niet direct vergelijken met White Heat Blood. “Dat was een track op mijn album met zijn zang. Dit is een heel nieuw, los project met een nieuwe vibe. We hebben alle muziek samen geschreven.”

Hoe zou hij de sound zelf omschrijven? “Ik heb daar nog niet heel goed over nagedacht, natuurlijk zit het ergens tussen elektronisch en indie in. Ik denk dat het een goede middenweg, of meer een optelling is van wat wij doen. Tijdens ADE is het eerste showtje, maar we zijn nog een beetje aan het zoeken naar hoe we het precies gaan uitvoeren. Dat is nog de vraag, maar dat zie je dan wel. Ik ben blij dat we al zover zijn met het album, het wordt heel tof. Maar wat daarna gaat gebeuren is nog onduidelijk. Eerst even kijken hoe het loopt.”

Wel kan Douglas al vertellen dat de release ergens begin komend jaar gaat zijn. Het album ontstond vooral afgelopen winter. “Toen zijn we veel samen geweest en hebben we echt een toffe tijd gehad. We hebben op meerdere plekken aan de plaat gewerkt: een tijdje in het buitenland, bij hem thuis of bij mij. Toen is het grootste gedeelte van de plaat geschreven. Het is best organisch ontstaan, we wisten niet dat er al een heel album in zat. Nu is het een kwestie van de laatste puntjes op de i zetten.” En die naam Haty Haty? Daar wil Douglas nog niet te veel over kwijt. “Dat is beter voor later.”