Voorverkoop Sufjan Stevens in Carré uur te vroeg begonnen

Carré: "Gewoon ontzettend stom", win kaarten bij 3voor12

Cécile van Wijnsberge ,

Vanochtend zat menig liefhebber klaar achter z’n computer om kaarten te bemachtigen voor de twee concerten die Sufjan Stevens in september zal geven in Carré. Om 10 uur zou het Koninklijk Theater haar digitale kassa openen. Rond kwart voor tien was een groot deel van de tickets echter al vergeven. De kaarten waren op de Carré-website al om 9 uur in de verkoop gegaan, en vroege vogels hadden hun slag al ruimschoots geslagen. Zuur dus voor wie zijn wekkertje had gezet. Carré reageert: “Ik kan alleen maar hopen op een extra concert.”

Een woordvoerster voor Carré is zich bewust van de teleurstelling onder fans: “Ik vind het ook heel sneu en vervelend voor die mensen. Bij ons gaan de meeste voorstellingen in de voorverkoop om 9 uur in plaats van 10, en deze is er tussendoor geglipt.” De voorverkoop wordt bij Carré van te voren ingepland en automatisch geactiveerd, maar dat is bij Sufjan dus niet helemaal goed gegaan. “Het is gewoon ontzettend stom, meer kan ik er ook niet van maken. Het was een menselijke fout.” Op kaartverkoopsite Ticketmaster ging een ander deel van de tickets wel om de geplande tijd in de verkoop, maar ook daar ging het razendsnel.

En wat nu voor de mensen zonder kaartje? “Tsja, ik kan alleen maar hopen op een extra concert. Als je het in de gaten blijft houden gebeurt het ook vaak dat mensen wel kaarten boeken, maar dat de boeking niet wordt afgemaakt. Mensen vullen bijvoorbeeld hun betaalgegevens of adresgegevens niet in. Dan komen er weer gaten vrij in de zaal, dat zie ik nu ook gebeuren. En ik hoop dat mensen bij Ticketmaster nog aan kaarten hebben kunnen komen.”

Aan de populariteit van de kaarten te zien zou zo’n extra concert voor Sufjan Stevens en Carré zeker rendabel zijn. “Inderdaad, maar ik ken zijn agenda niet.”

Achter het net gevist? Abonneer je op de 3voor12 nieuwsbrief en luister naar 3voor12 Radio, want volgende week geven we kaarten weg voor 3voor12 presenteert Sufjan Stevens, 23 en 24 september in Carré.