Lowlands: De Campingflight in vogelvlucht Lowlands: De Campingflight in vogelvlucht

Daily Paradise Late Night neemt de dag door

, Tekst Bas van Duren, foto's Remco van Beurden

Lowlands: De Campingflight in vogelvlucht

Daily Paradise Late Night neemt de dag door

Tekst Bas van Duren, foto's Remco van Beurden ,

Olaf Koens die door een undercover politieagent op drugs is doorzocht, de grote 'Grolsch of Heineken' test en een Limp Bizquiz; het zit allemaal in de Daily Paradise Late Night, zaterdagnacht in de Romeo. Met het tempo van een kogeltrein passeren de meest opmerkelijke momenten van de dag in puntige sketches en giert de Romeo van het lachen. Een samenvatting van de samenvatting.

Rijen buiten voor de Romeo en als de deuren opengaan, is de kleine tent binnen de kortste keren afgeladen vol. Terecht, want met presentatoren Oscar Kocken en Daan Windhorst, beveiliger Mark Kraan, muzikale omlijsting van gebroeders Jan en Kees Groenteman, aanvullingen van acteur Viktor Griffioen en een muzikaal intermezzo van CUT_, is het, evenals in de tent, een klein wonder dat er zoveel past in ruim een uur.

Dat lukt alleen maar als het tempo hoog ligt en dat doet het met van begin af aan een drieklapper. Olaf Koens inmiddels beruchte tweet 'ACAB' over zijn ervaringen met de undercover-agent wordt aangehaald om andere afkortingen te duiden. Zo betekent 'SS' niet veel anders dan een 'slokje sinas' en als iemand op Lowlands om GHB vraagt, dan gaat het om 'Gewoon Heineken Bier'.

Hilariteit ook als de dag wordt doorgenomen en het team zich afvraagt wat er in Parijs staat als de Eiffeltoren op Lowlands is gesignaleerd. Het antwoord? Een geshopte foto van de Franse hoofdstad met de Titty Twister waar normaliter de toren staat. 'Ah, daar is ie gebleven!'

Het hardst wordt er gelachen als acteur Viktor Griffioen de opmerkelijkste tweets van de dag voorleest, met als hoogtepunt een man die zijn toptien doorgeeft van acts die hij wil zien op Lowlands. Een lijst van één tot en met tien is slechts met twee namen gevuld. De deadpan delivery van Griffioen waarop hij 'één.... twee.... drie... Tame Impala' voordraagt, is doeltreffend. Niemand houdt het droog.

En arme Dominiek (of Dominique, we weten het niet zeker). De discussie 'Grolsch versus Heineken' wordt uitgevochten met een blinde biertest waarvoor een kenner zich beschikbaar moet stellen. Dominiek meldt zich en neemt plaats voor een tafel met verschillende biertjes. Presentator Kocken ontkurkt er een paar, maar schenkt uiteindelijk voor het oog van de Romeo vier keer Heineken in en een enkele keer Fristi. De bierkenner beweert vier verschillende biertjes te proeven en deelt dan weer een 6 uit, dan weer een 8. Case closed dus.

Een minder momentje waarin een kleine provinciestad wordt vergeleken met Lowlands wordt snel vergeten door een leuk interview met duo CUT_ die een van hun nummers uitvoeren met hulp van Jan en Kees Groenteman. Een interview met Olaf Koens wordt afgesloten met de Limp Bizquiz waarbij Koens het mag opnemen tegen presentator Tim den Besten. De strekking: nummers van Limp Bizkit met de tekst van artiesten van anderen en het tweetal moet zeggen wie. De realiteit: alleen maar 'Break Stuff' en een gillend publiek dat de antwoorden schreeuwt. Den Besten wint en krijgt een Drank & Drugs-cover als prijs.

Niet de originele versie, maar een die over de totaalbeleving van het festival gaat. Hoogtepuntje: 'Alle foodies zeggen "ja" tegen quinoa.' Wederom een prachtig momentje en een passende afsluiter op misschien wel een van de meest hilarische shows die je op Lowlands kunt zien. Zondagavond om middernacht heb je nog een kans.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12