Bombay verder zonder Linda van Leeuwen Bombay verder zonder Linda van Leeuwen

Indierockband primeurt in nieuwe samenstelling de track Dolly Doesn’t Want To Face The Facts

, Timo Pisart

Bombay verder zonder Linda van Leeuwen

Indierockband primeurt in nieuwe samenstelling de track Dolly Doesn’t Want To Face The Facts

Timo Pisart ,

Gisteravond hoorde je in 3voor12 Radio voor het eerst Dolly Doesn’t Want To Face The Facts, een fijn nieuw lo-fi indierockliedje van Bombay, voorheen Bombay Show Pig, en een voorproefje van album Show Your Teeth dat begin volgend jaar verschijnt. Vandaag maakt de band bekend dat afscheid wordt genomen van drumster Linda van Leeuwen. In nieuwe samenstelling verzorgt de band aanstaande donderdag de soundtrack van horrorklassieker Vampyr op Into The Great Wide Open. “We zijn persoonlijk en muzikaal uit elkaar gegroeid.”

Drumster Linda van Leeuwen, al sinds de oprichting betrokken bij Bombay Show Pig en later Bombay, maakt geen deel meer uit van de band. “Het speelde al een tijdje”, aldus frontman Mathias Janmaat. “We hebben heel lang goed samengewerkt, maar zijn altijd hele verschillende persoonlijkheden geweest en op den duur ging dat steeds minder goed matchen. We zijn uit elkaar gegroeid. Het was een kwestie van tijd voordat het zou ontploffen. Dit is een goed moment om afscheid van elkaar te nemen. Het is bitterzoet, maar de beste beslissing.” Mathias Janmaat richtte de band in 2010 op met drummer Linda van Leeuwen en zanger Christian Kraztsch. In 2011 ging de band verder als duo, die nu sinds een jaar wordt aangevuld door bassist Gijs Loots. Daarmee is Janmaat nu het enige originele lid van de band. Linda van Leeuwen speelt ook bij Sue The Night.

Inmiddels heeft de band ook al een nieuwe drumster gevonden in de persoon van Lisa Ann Jonker, ex-drummer van Good Meat. Zij debuteert aanstaande donderdag op Into The Great Wide Open, waar de band geen regulier optreden zal geven, maar live op het bospodium de soundtrack zal verzorgen van horrorklassieker Vampyr. “We gaan helemaal in het zwart gekleed en hopen dat het een beetje gaat onweren. Oh, wordt het echt slecht weer? Had ik niet moeten zeggen! Verwacht de filmische variant van Bombay, met een constant meelopende tape-delay, veel moody gitaarthema’s en af en toe een geluidseruptie. Het is een fucking trip van 80 minuten.”

Gisteren primeurde in 3voor12 Radio bovendien het nieuwe nummer Dolly Doesn’t Want To Face The Facts, een voorproefje van het aanstaande album Show Your Teeth, dat begin volgend jaar in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk verschijnt via V2. Eerder bracht de band al het snellere, op noisy gitaarriffs drijvende Slow-Motion uit, dit nummer is een wat trager lofi-indiepopnummer met een knipoog naar de nineties. “Het album is al helemaal af en schiet echt heen en weer tussen die twee vibes. Het zijn popliedjes maar met nasty vocals en een beetje edgy geproduceerd. De thema’s zijn wat zwaarder en slaan ook op de situatie met Linda, maar dat geeft het album een bijzondere lading.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12