115 uur ADE 15 zonder slaap: dag 4 115 uur ADE 15 zonder slaap: dag 4

Op de koffie bij DJ Pierre, vochtige kelders bij Mary Go Wild, obscure disco aan de Overtoom

, Ralph-Hermen Huiskamp

115 uur ADE 15 zonder slaap: dag 4

Op de koffie bij DJ Pierre, vochtige kelders bij Mary Go Wild, obscure disco aan de Overtoom

Ralph-Hermen Huiskamp ,

Circus Amsterdam Dance Event is volgende week weer in de stad, en dat zorgt op voorhand al voor trillende handjes. Waar gaat het écht gebeuren, waar kan je nog met gemak kaarten de deur kaarten kopen, en hoe ga je het in vredesnaam fysiek allemaal weer bolwerken. Nou, dat weten wij ook allemaal niet. We weten wel dat als je het echt wil elke dag 24 uur onder de pannen bent. Dit is de 3voor12-route voor de zaterdag.

Een goede dag begint met een goed ontbijt. Dat weet iedereen. Maar waar dan? Niet bij Leider Kein Frühstück in de Sugar Factory blijkbaar. Nee, dan de VBX x What-ochtend in Cruquiusgilde. Met Janina, Eli Verveine en vooral de venijnige Onur Özer is het makkelijk de ogen openkrijgen. Als dat je iets te zwaar op de nuchtere maag vindt kan je langs bij Closure, voor weer een Breakfast Club, met o.a. Levon Vincent op de kaart. Gaat er best in.

Mocht je rond tienen nog steeds stramme spieren hebben, dan kan je langs de Nurses of the Heart clinic bij Urbanears. Bijkomen in je badjas, terwijl de beste zusters je onderhanden nemen met verschillende middeltjes. Even lekker tijd met jezelf doorbrengen en er als herboren weer uit komen.

Twaalf uur, de zaterdag is echt begonnen. Als je wil kan je zonden overdenken in het Bijbels museum dat ook een event onder de ADE-vlag brengt (!), maar misschien is het beter die even over te slaan. DJ Pierre dan, om 13.30. In de Brakke Grond wordt de godfather van acid een uur lang aan de tand gevoeld. Hoe zat het nou met die 303, waarmee vult hij nu zijn dagen, wat denkt over de huidige scene? Hij gaat het je ongetwijfeld vertellen.

Met die geschiedenisles aan bagage kan je er weer tegenaan. Dogma x Nou’es Klaer nemen het vanaf 16u over bij Rolling Rock Kitchen in Noord. Oceanic, Luc Mast, Oberman, een speciale gast, en vooral Mattheis. Die Rotterdammer komt dit jaar nog met een steengoed album, wellicht hoor je daar al wat van. Is Noord je te ver, dan kan je ook naar de instores van de Kompakt pop-up store, of naar de showcase van Something Happening Somewhere & Correspondant. Cocktails, Jennifer Cardini, Nuno Dos Santos, Tsepo, SB e.a. Ook een goede: De instores bij Mary Go Wild. De line-up wordt per uur bekend gemaakt, maar de initialen staan al online. Als je een beetje puzzelt kan je er al wat invullen. Het kan nog wel eens legendarisch worden in dat keldertje aan de Zeedijk, weten we nog van vorig jaar

De avond voorzichtig beginnen kan op drie goede manieren. Om 19u  meteen groepstherapiesessie over modularverslavingen begeleid door Sjamsoedin en Colin Benders in het Compagnietheater, languit liggend bij Canto Ostinato in Roest, of iets later bij BEA1991 in Paradiso. Doe dat laatste maar, het gonst al jaren rond de Amsterdamse zangeres. Terecht. Meer en meer krijgt ze het voor elkaar haar unieke sound naar het podium te vertalen. Dat Dev Hynes zo nu en dan via Twitter wat hartjes haar kant op stuurt belooft alleen maar meer goeds.

En dan mag je eindelijk de nacht in. Er zijn ongeveer 456 plekken en manieren om een goede zaterdagnacht op ADE te hebben, maar een paar springen er behoorlijk uit. Dâm-Funk doet bijvoorbeeld een DJ-set in Disco Dolly. Ja echt, dé Dâm-Funk, in het piepkleine oude Dansen bij Jansen. En dan neemt hij de Nederlandse veteraan KC the Funkaholic ook nog mee. Je kan ook met de pont naar DGTL in de Scheepsbouwloods, waar Kompakt zijn kanonnen heeft opgelijnd. Maceo Plex, Kölsch, Barnt, Weval, Patrice Bäumel, om er maar een paar te noemen. Wel uitverkocht, maar wie echt wil kant altijd nog wel een kaartje hosselen. Nog beter, en met 200 kaarten aan de deur: Rush Hour x L.I.E.S.  x Banlieu in Radion. Ron Trent, I-F, Hunee, Ron Morelli, Soichi Terada, Antal, Inerstaller Funk, Robert Bergman, Greg Beato, allemaal op een avond. Niet te doen.

Als je het liever in een hele andere hoek zoekt, heeft OT301 een gouden avond voor je. Pan-Amafroopeans. Onuitspreekbaar, zelfs na een paar keer oefenen. Maar met zo’n line-up mag het. Pål/Secam hebben Afrobot, Tako, Bufiman, en de Turkse held Baris K uitgenodigd. Heel veel obscure disco dus, uit alle hoeken van de wereld. In een klein broeierg zaaltje als OT kan dat alleen maar goed gaan. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12