Nieuw op 3voor12 Radio: Ty Segall, David Douglas, Oscar & The Wolf en Foo Fighters Nieuw op 3voor12 Radio: Ty Segall, David Douglas, Oscar & The Wolf en Foo Fighters

Foo Fighters met Something From Nothing 3voor12 Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Ty Segall, David Douglas, Oscar & The Wolf en Foo Fighters

Foo Fighters met Something From Nothing 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Deze hele week win je in 3voor12 Radio kaarten voor singer-songwriter Ben Howard in de HMH. Verder kaarten voor het Zwolse festival Let’s Het Lost en passe-partouts voor de najaar editie van het London Calling festival. Maandag krijgen we bezoek in de studio van de Nederlandse wereldmuziekband TenTemPies en woensdag komt het arty popduo April langs. Nieuw op de playlist deze week tracks van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, de Nederlandse danceact David Douglas, de Belgische electropopband Oscar & The Wolf en de Amerikaanse garagerocker Ty Segall. Foo Fighters hebben de 3voor12 Single van de Week met Something From Nothing.

Foo Fighters - Something From Nothing (Sony)
Acht liedjes in acht verschillende studio's, dat is het nieuwe project van de Amerikaanse rockband rond Dave Grohl. Dit is de eerste single, opgenomen in Chicago, met op gastgitaar Rick Nielsen van Cheap Trick (bekend van I Want You To Want Me). Op 10 november komen alle acht nieuwe liedjes uit op het nieuwe album Sonic Highways.

Ook nieuw op de playlist:

Ty Segall - Manipulator (V2)
Een van de favoriete albums van de popjournalisten dit jaar is Manipulator, het zevende album van de garagerockheld Ty Segall. Eerder hoorde je bij 3voor12 Radio al Tall Man Skinny Lady en nu is het de beurt aan het titelnummer. Begin november staat Segall, die een uitstekende livereputatie heeft, met zijn band in de grote zaal van Paradiso.

David Douglas feat. Lenka - Higher (Atomnation)
De Utrechtse producer David Douglas kreeg het voor elkaar gerecenseerd te worden op de toonaangevende Amerikaanse muzieksite Pitchfork. Begonnen als drummer in een indieband, raakte hij bevriend met de Nederlandse producer Applescal en schopte hij het met zijn debuutalbum Moon Observations vol organische elektronica tot een nominatie voor de 3voor12 Award. Een van de nummers van dat album heeft nu als single vocalen gekregen van Lenka van de Nederlandse indierockband Cheaters.

Oscar & The Wolf - Princes (PIAS)
In België speelt Oscar & The Wolf reeds in sporthallen ter grootte van de HMH. Maar de electropopband rond zanger Max Columbie is langzaam bezig vanuit het Zuiden uit ook Nederland te veroveren: hij verkoopt steeds meer clubzaaltjes uit. Princes is de tweede single van het debuutalbum Entity, 's avonds hoorde je op 3FM al eerder de single Strange Entity.

Ook nog op de playlist:

Cold War Kids - This Could Be Yours (Downtown, 4e week)
Lorde - Yellow Flicker Beat (Universal, 3e week)
Jack White - Alone In My Home (V2, 3e week)
Weval - Gimme Some (NEWS, 3e week)
Ronde - Run (Eigen Beheer, 2e week)
Foxygen - How Can You Really (Konkurrent, 2e week)
Faberyayo ft. Vic Crezee - Vinkgor (Eigen Beheer, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Ben Howard - I Forget Where We Were (Universal)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond van 22 tot 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12