Nieuw op 3voor12 Radio: Stromae, Run The Jewels en Temples

Stromae & Friends nieuwe 3voor12 Single van de Week met Meltdown

Menno Visser ,

Lekker veel live optredens deze week in de studio: Dinsdag de Amerikaanse garagerockband The Growlers, woensdag de Amerikaanse soulzanger Curtis Harding en donderdag de Nederlandse beatmaker Bink Beats.

Nieuw op de playlist deze week tracks van het Belgische fenomeen Stromae, de Amerikaanse hiphoppers Run The Jewels en de Britse indierockband Temples. Stromae scoort de 3voor12 Single van de Week samen met zijn vrienden Lorde, Pusha T, Q-Tip en HAIM met Meltdown.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:
Stromae feat. Lorde, Pusha T, Q-Tip & HAIM - Meltdown (Universal)
Niemand minder dan de Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde (van de wereldhit Royals) mocht zich bemoeien met de soundtrack van de nieuwe Hunger Games film. Voor de openingstrack van de filmepisode Mockingjay — Part 1 is een nummer van Stromae bewerkt door een zo divers gezelschap als Lorde samen met de Amerikaanse hiphoppers Q-Tip en Pusha T en de Amerikaanse meidenrockband HAIM.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:
Run The Jewels ft. Zack de la Rocha - Close Your Eyes (And Count To Fuck) Mass Appeal 1
In hiphopkringen veel lovende reacties op het tweede album van Run The Jewels. Het is het project van de New Yorkse producer, rapper en labelbaas El-P en rapper Killer Mike uit Atlanta, Georgia. op deze single krijgen ze versterking van Zach De La Rocha, bekend als zanger van Rage Against The Machine.

Temples - Move With The Season PIAS 1
Eerder dit jaar bracht de Britse gitaarband Temples hun debuutalbum Sun Structures uit en toerde regelmatig in Nederland. 's Avonds hoorde je op 3FM al regelmatig hun single Shelter. Ze wisten uiteindelijk nog een betere mix van hun debuuutalbum te maken, dat nu uit is als Sun Restructured. Deze track is een van die nieuwe mixes.

Verder nog op de playlist:
David Douglas ft. Lenka - Higher (Atomnation, 5e week)
De Staat - Input Source Select (Cool Green, 3e week)
San Cisco - Run (Eigen Beheer, 3e week)
Oliver - Light Years Away (Fool’s Gold, 3e week)
The Avener - Fade Out Lines (Universal, 2e week)
John Coffey - Broke Neck (V2, 2e week)
Catfish & The Bottlemen - Cocoon (Caroline, 2e week)
Shamir - On The Regular (V2, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Curtis Harding - Soul Power (Anti)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond op 3FM met Roosmarijn Reijmer​