IDFA14 Jett Rebel-docu: "Ik ben zelf niet eens geïnteresseerd in Jelte Tuinstra" IDFA14 Jett Rebel-docu: "Ik ben zelf niet eens geïnteresseerd in Jelte Tuinstra"

Documentaire laat beide gezichten zien van succesvol muzikant in tweestrijd

, Timo Pisart

IDFA14 Jett Rebel-docu: "Ik ben zelf niet eens geïnteresseerd in Jelte Tuinstra"

Documentaire laat beide gezichten zien van succesvol muzikant in tweestrijd

Timo Pisart ,

Dit weekend gaat op het IDFA de documentaire Who The Fuck Is Jett Rebel? in première, kortweg over de tweestrijd tussen de vaak onzekere en twijfelende Jelte Tuinstra en zijn alter-ego Jett Rebel. In 3voor12 Radio belde Roosmarijn met zowel Tuinstra als regisseur Linda Hakeboom. "Er bestaan heel veel rare misvattingen over mij, het voelt rustgevend om daar antwoord op te geven."

 In de documentaire volgt Hakeboom het succes van Jett Rebel rond de festivaltour van 2014, met o.a. shows op Paaspop, Pinkpop en Lowlands en de opnames van zijn debuutalbum. We zien hoe Jett Rebel in DWDD glansrijk Prince covert, maar ook hoe hij een paar minuten eerder een zenuwinzinking krijgt. "Waarom fucking altijd dit?", schreeuwt hij er tegen zijn manager. Even later zegt hij op het dak van de regisseur: "Ik ben zelf niet eens geïnteresseerd in Jelte Tuinstra. Wie de fuck is Jelte Tuinstra?" Jelte: "Wat je daar zag was een soort levensreflecterend moment op haar dak, nadat we een avond flink hadden gefeest. Sommige mensen zetten vraagtekens bij mijn persoonlijkheid en hoe ik overkom. Het voelt rustgevend om daar antwoord op te geven."

Inderdaad zie je in de film minstens zoveel van die immer piekerende Tuinstra, als van Jett Rebel. "Ik leg de lat heel hoog voor mezelf. Vaak, ook heel recentelijk nog, dacht ik: ik heb een kutshow gegeven. Achteraf lees ik dan een lovende recensie. Waarom kan ik dat zelf niet zo ervaren?"

Hakeboom had vijftien verschillende verhalen kunnen vertellen met de documentaire, vertelt ze in de uitzending. "Ja, natuurlijk. Ik heb dit verhaal willen vertellen omdat het telkens bovendrijft. Het is wat Jelte zo uniek maakt: de lat zó hoog leggen, en dat alter-ego. Hij blijft echter altijd een beetje Jelte, die zoektocht vind ik heel interessant."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12