Nieuw op 3voor12 Radio: Chet Faker en Fink

Chet Faker 3voor12 Single van de Week, Fink en Rico live in de studio

Menno Visser ,

Deze week nieuw op 3voor12 Radio singles van de Australische singer-songwriter Chet Faker en van de Britse singer-songwriter Fink. Chet Faker is 3voor12 Single van de Week met 1998. Maandag is de laatste avond dat Giel presenteert in het kader van zijn recordpoging radiomaken en dan trakteren we hem op de zomerse reggae van Rico & A.R.T., donderdag komt Fink langs in de studio. Dinsdag hebben we liveopnames van The Black Keys en woensdag liveopnames van François and the Atlas Mountains. Verder in de prijzenpot kaarten voor de festivals Pinkpop, Zwarte Cross en voor het optreden van Young The Giant in TivoliVredenburg.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Chet Faker - 1998 (PIAS)
Chet Faker is een singer-songwriter die graag beats in zijn songs verstopt. Deze Australiër Nicholas James Murphy kreeg veel persaandacht met zijn debuut album Built On Glass. Op internet was zijn cover van Blackstreet's No Diggity al een hit. Dit is de tweede single van zijn debuut na Talk Is Cheap, dat ook al 3voor12 Single van de Week werd.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio-playlist:

Fink - Looking Too Closely (PIAS)
In Nederland is de Britse singer-songwriter Fink een graag geziene gast. Fin Greenal en zijn band verkopen met gemak grote zalen in het clubcircuit uit met hun gepassioneerde shows. Alweer acht jaar terug verscheen het eerste album Biscuits For Breakfast van de voormalig dj, die er achter kwam dat hij zich op een akoestische gitaar beter uit kon drukken dan achter de draaitafels. Op 3FM is hij vooral bekend van het liedje Yesterday Was Hard On All Of Us. Half juli komt alweer het zesde album Hard Believer en dit is daarvan de eerste single.

Ook nog op de 3voor12 Radio-playlist:

Mr. Polska - De Libi (Nouveau Riche, 5e week)
Moss - Slower End (Excelsior, 4e week)
DJ Snake & Lil John - Turn Down For What (Sony, 4e week)
Jack White - Lazaretto (V2, 4e week)
St.Vincent - Prince Johnny (Caroline, 3e week)
Kasabian - Eez-Eh (Sony, 3e week)
Ares - 10.000 Plekken (TopNotch, 2e week)
Jamie XX - Girl (V2, 2e week)
Triggerfinger - By Absence Of The Sun (Excelsior, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Chromeo - White Women (Warner)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.