Nieuw op 3voor12 Radio: London Grammar, KiT, The Acid en Arcade Fire Nieuw op 3voor12 Radio: London Grammar, KiT, The Acid en Arcade Fire

Reverse feat. Idaly en Willem 3voor12 Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: London Grammar, KiT, The Acid en Arcade Fire

Reverse feat. Idaly en Willem 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Vier nieuwe nummers deze week op de playlist van 3voor12 Radio: Caraibische dance van KiT, Britse triphop van London Grammar, artpop van het Canadese Arcade Fire en het huwelijk tussen dance en singer-songwriter van het internationale The Acid. Reverse featuring Idaly en Willem van The Opposites hebben de 3voor12 Single van de Week met Portemonnee. Verder deze week woensdag de Amerikaanse garagerockers Cosmonauts en donderdag de Nederlandse R&B-act Maydien live in de studio. Deze hele week kaarten voor het Best Kept Secret festival en verder tickets voor Kasabian, Typhoon en het openingsfeest van TivoliVredenburg.

De 3voor12 Single van de Week: Reverse feat. Idaly & Willem - Portemonnee (TopNotch)
Beatmaker en producer Reverse is al zo'n tien jaar bezig in de Nederlandse hiphopscene. Hij scoorde al hits met The Partysquad en Dicecream en heeft al de nodige State Awards in de kast staan. Hoog tijd dus voor payback time. Op zijn solodebuut Retro heeft hij tracks opgenomen met onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, The Partysquad, Ronnie Flex, en Sharon Doorson. Op deze single is de feature van Willem van The Opposites en aankomend talent Idaly.

Verder nieuw op de 3voor12 Radio playlist:
KiT - Jackhammer (eigen beheer)
KiT staat voluit voor Kuenta i Tambu, wat dan weer verhalen en drums in het Papiamento betekent. De danceband uit Curaçao maakt een mix van Westerse dance en traditionele Caraibische muziek. Een explosieve mix, die je ook tambutronic kunt noemen. Deze zomer staan ze ondermeer op de festivals Pitch, Metropolis en Mysteryland.

London Grammar - Hey Now (Universal)
Met Strong had het Londense triphopgezelschap een grote doorbraakhit. De posters van zangeres Hannah Reid hangen inmiddels op de kinderkamers. Ook deze derde Nederlandse single staat op hun debuutalbum If You Wait. Deze zomer in grote tenten op Werchter, Sziget en Lowlands.

The Acid - Fame (PIAS)
Sommige samenwerkingen zou je niet verwachten: de Britse DJ Adam Freeland met de Amerikaanse elektronische muzikant Steve Nalepa en de Australische singer-songwriter RY X. Samen vormt dit internationale gezelschap The Acid en maken ze singer-songwriter muziek met een elektronisch randje. Ze staan deze zomer op het Pitch festival.

Arcade Fire - We Exist (Universal)
Donder en bliksem, wat was het optreden op Pinkpop van Arcade Fire spannend. Mensen wilden zich graag laten natregenen voor zoveel moois van deze Canadese indieband. Vandaar dat nu ook de derde single van hun vierde album Reflektor op de playlist staat.

Ook nog op de 3voor12 Radio playlist:
Triggerfinger - By Absence Of The Sun (Excelsior, 6e week)
Para One - You Too (Spinnin',  3e week)
Half Moon Run - Call Me In The Afternoon (Universal, 3e week)
Vic Mensa - Down On My Luck (Universal, 3e week)
Jungle - Time (V2, 2e week)
Caribou - Can't Do Without You (Konkurrent, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Lana Del Rey - Ultraviolence (Universal)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12