Nieuw op 3voor12 Radio: traumahelikopter, American Authors, Ronnie Flex, Coely en Clean Bandit Nieuw op 3voor12 Radio: traumahelikopter, American Authors, Ronnie Flex, Coely en Clean Bandit

American Authors met Best Day Of My Life 3voor12 Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: traumahelikopter, American Authors, Ronnie Flex, Coely en Clean Bandit

American Authors met Best Day Of My Life 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Maar liefst vijf nieuwe singles op 3voor12 Radio deze week; nieuwe tracks van Belgische hiphopster Coely, de Nederlandse garagerockband traumahelikopter, de Amerikaanse popfolkband American Authors, de Nederlandse hiphopper Ronie Flex en de Britse danceact Clean Bandit. American Authors hebbern de 3voor12 Single van de Week met Best Day Of My Life.
Voor we volgende week weer even stilstaan bij vervlogen tijden met de Zeroes Request hebben we deze week nog op dinsdag Blaudzun en op donderdag JeBroer live in de studio. Op het prijzenfront onder meer kaarten voor het Best Kept Secret Festival.

De 3voor12 Single van de Week

American Authors - Best Day Of My Life (Universal)
Sommige liedjes lijken geknipt voor reclamespotjes en videogames. De Nederlandse debuutsingle van deze New Yorkse folkpopband is er zo eentje. Het vrolijke nummer werd opgepakt door de Amerikaanse radio toen luisteraars de dj's vroegen of ze ook het hele nummer wilden draaien. In maart verschijnt het debuuutalbum Oh, What A Life.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

traumahelikopter – Alone (Excelsior)
Zeg je Nederlandse garagepunk, dan zeg je traumahelikopter. Met hun vorig jaar verschenen debuut, een sliert festivaloptredens en de cultsingle Kids zetten deze Groningers zichzelf op de kaart. Op hun nieuwe single Alone laat dit trio, dat menig systeemplafond aan gort speelt, zich iets meer ingetogen horen. Begin maart verschijnt het tweede album I Don't Understand Them At All.

Ronnie Flex ft. Mr. Polska – Zusje (TopNotch)
Een half miljoen Youtube views in een paar weken "and still counting". TopNotch-rapper Ronnie Flex heeft over online-aandacht niet te klagen en maakt nu de stap naar de radio met dit middelbare-school-anthem. Hij krijgt hulp van Nederlands populairste rappende Pool, Mr. Polska. Later dit jaar verwachten we Flex zijn debuutalbum.

Coely - My Tomorrow (Beatville)
Op het Eurosonic festival pakte deze jonge Antwerpse hiphopster met Congolese roots iedereen in met haar spetterende live-optredens. In België is de Antwerpse al een livesucces, Nederland staat hetzeldfe te wachten. Na All I Do is dit haar tweede single op de 3voor12-playlist.

Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be (Warner)
Mozart's House, zo heette een van de eerste singles van dit Britse gezelschap. En waarom zou je geen deephouse koppelen aan klassieke barokpop? In Engeland is het al een groot succes, Rather Be was daar een van de best verkopende singles sinds lange tijd.

Verder nog op de playlist van 3voor12 Radio

Thomas Azier - Hylas (Universal, 4e week)
Afterpartees - First/Last (Kogar, 4e week)
De Sluwe Vos - O.G. Anthem (Juno, 4e week)
Bombay Bicycle Club - Luna (Caroline, 3e week)
Foster The People - Coming Of Age (Sony, 3e week)
Satellite Stories - Australia (Delorean) (TCBYML, 2e week)

3voor12 Album van de week:
Breton - War Room Stories (Believe/Bertus)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM. Deze week met Michiel Veenstra.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12