NL beatmaker Ramiks wil met Jay-Z werken: "Ik denk dat ik best leuke beats maak" NL beatmaker Ramiks wil met Jay-Z werken: "Ik denk dat ik best leuke beats maak"

Sollicitatie onder meer gesteund door Noah's Ark en Michiel Veenstra

, Ingmar Griffioen

NL beatmaker Ramiks wil met Jay-Z werken: "Ik denk dat ik best leuke beats maak"

Sollicitatie onder meer gesteund door Noah's Ark en Michiel Veenstra

Ingmar Griffioen ,

Stephan Boers aka @Ramiks is dit jaar op een missie: hij wil 3 EP's uitbrengen en 1 beat voor Jay-Z maken. De Friese student aan de MBO Sounddesign en de HBO Academie voor Popcultuur is daarvoor het platform 1beat4jayz begonnen. Hij is op de goede weg, want hij zit op Noah’s Ark, het label van Jiggy Djé, en 3voor12 Radio-jock Michiel Veenstra is een van de mensen die hem wil helpen. Maar hoe realistisch is zijn plan? "Ik denk zelf dat ik best leuke beats maak, dus wat mij betreft staat het er wel tussen."

Hoe kwam Stephan bij dit, toch tamelijk absurde idee? "We zaten in Amersfoort een tosti te eten met Jiggy Djé en Kraantje Pappie en ze vroegen wat ik wilde gaan doen." Juistem, net als Jiggy en Kraan hebben Michiel Veenstra en 3voor12 aanvankelijk wat scepsis. Hoe gaat de jonge Fries dit plan realiseren dan? "Voornamelijk doordat ik heel veel beats ga maken, verder heb ik geen idee. Ik hoop dat we genoeg lawaai kunnen maken, zodat Jay-Z het hoort."

Wat we verder van hem kunnen verwachten? Drie EP's dus. Aan State vertelde hij: "Op de eerste EP ga ik samenwerken met Aziz, deze komt waarschijnlijk uit rond maart. Over de andere twee EP's kan ik nog niet veel zeggen." Wat Ramiks allemaal voor beats heeft liggen? Nu: deze bijvoorbeeld. Check ook zijn 1beat4jayz en support die jongen. Hieronder zijn uitleg in een filmpje:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12