Nieuw op 3voor12 Radio: James Bay, Palio Superspeed Donkey en Enter Shikari

James Bay met Hold Back The River 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Deze week nieuw op 3voor12 Radio, vlak voor de Song van Het Jaar, tracks van de Britse singer-songwriter James Bay, de Amsterdamse gitaarband Palio Superspeed Donkey, en de Britse metal meets dance-act Enter Shikari. James Bay heeft de 3voor12 Single van de Week met Hold Back The River.

We geven deze week onder meer kaarten weg voor sixtiespopband The Kik in Paradiso en de Oudjaarsparty van Jungle By Night in de Tolhuistuin om helemaal toeter het oude jaar uit te gaan...

De nieuwe 3voor12 Single van de week is:
James Bay - Hold Back The River (Universal)
Elk jaar kiezen de Britse critici de Critic's Choice Award. Vorig jaar werd die gewonnen door Sam Smith, en we weten wat een succesjaar het geworden is. Dit jaar is het de eer aan James Bay, een singer-songwriter met een hoed uit het Britse Hertfordshire. Hij staat in ieder geval vast op Eurosonic.

Ook nieuw op de 3voor12 playlist:

Palio Superspeed Donkey - Obi-One (TopNotch)
Slechts veertien waren ze, toen ze zich in de kijker speelden drie jaar terug. Dat was de Wateramp EP, met Britpopnummers als The Homeless. Nu zijn de Amsterdammers terug met een meer Amerikaanse sound met een nummer over het expres verkeerd gespelde Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi. Eind januari komt het langverwachte debuutalbum A Funny Sunrise.

Enter Shikari - The Last Garrison (PIAS)
Ja, je hebt ook anti-kerstmuziek... Zo lijkt het wel, maar de mannen van het Britse Enter Shikari plakken al vijftien jaar de meest opwindende stukjes van metal, EDM, pop en dance aan elkaar tot een adrenaline verhogend spektakel. In januari verschijnt hun vierde album The Mindsweep en dan komen ze ook weer in de Melkweg hun uitstekende livereputatie showen.

Verder nog op de playlist:
John Coffey - Broke Neck (V2, 5e week)
Temples - Move With The Season (PIAS, 4e week)
Afterpartees - Girls Like You (Excelsior, 3e week)
Feis ft. Winne - Superman (TopNotch, 3e week)
Trigggerfinger - Off The Rack (Excelsior, 3e week)
​PAUW - Shambhala (Goomah, 3e week)
Fryars - Cool Like Me (Caroline, 2e week)
Caribou - All I Ever Need (Konkurrent, 2e week)

3voor12 Album van de Week
SBMG - Money En Gang En (TopNotch)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.