Pinkpop: Het speelparadijs dat backstage heet Pinkpop: Het speelparadijs dat backstage heet

Racen in de simulator meest in trek

, Francis Pronk en Jörg de Groot

Pinkpop: Het speelparadijs dat backstage heet

Racen in de simulator meest in trek

Francis Pronk en Jörg de Groot ,

Wat doen die artiesten toch de hele dag backstage? Op hun luie kont zitten en wachten tot ze het podium op mogen? Zou je denken hè? Maar op Pinkpop hebben ze daar de kans niet voor, want het backstageterrein is ingericht als een waar speelparadijs.

Waar het oog meteen op valt zijn de vele speelautomaten op het backstageterrein. Wijnants Speelautomaten uit Spaubeek verzorgt al vier jaar het amusement voor artiesten en hun aanhang. Ook op Camping B verzorgt Wijnants het amusement. Ashley: "Daar hebben we ook een tent ingericht met twee basketbalmachines, twee flipperkasten, twee airhockeys, een voetbaltafel en nog veel meer. Hier backstage hebben we onder andere een poolbiljart, airhockey en een Rolling Stones- en Metallica-flipperskast. De nieuwe aanwinst is de Stimulator Racesimulator. Deze is dit weekend erg geliefd bij de artiesten. Zaterdag heeft onder andere Jacqueline Govaert erin gezeten, gisteren John Newman en leden van Limp Bizkit. John Newman heeft er wel héél vaak ingezeten. Hij wilde telkens zijn eigen record verbreken. Het zoontje van Fred Durst heeft zich er gisteren ook flink in vermaakt."

Het bedrijf is door Pinkpop gevraagd om het amusement te verzorgen en toevallig gaf Kings Of Leon datzelfde jaar aan dat ze graag games wilden hebben. De band verwachtte videogames, maar werd verblijdt met flipperkasten. Paul:"We proberen voor de hoofdacts amusement te verzorgen waar ze een link mee hebben. Bijvoorbeeld bij Linkin Park hadden wij een Transformers flipperkast neergezet. Het jaar dat Bruce Springsteen op Pinkpop optrad las ik zijn biografie waarin stond dat hij op zijn vijfde Elvis op tv zag. Daarom kreeg Bruce een Elvis Presley flipperkast." Met succes, want tot nu toe zijn ze ieder jaar teruggevraagd. Normaal gesproken hebben ze bij het backstage gedeelte van de hoofdacts ook amusement staan, maar dit jaar niet. "We hadden de flipperkast van The Stones neergezet, maar helaas was er te weinig ruimte voor."

Het speelautomatenbedrijf is dit jaar een samenwerking aangegaan met Muziekhuis Arons. Laatstgenoemde staat al drie jaar op het Pinkpop backstageterrein en is een ontmoetingsplek voor muzikanten. Het is erg laagdrempelig en er zijn diverse muziekinstrumenten te gebruiken. "Gisteren heeft North Mississippi Allstars een korte sessie gedaan. Dat was heel erg leuk," aldus Jeroen Arons.

Ook is Arons er voor reperaties van instrumenten. "Voorgaande jaren hebben we flink wat instrumenten gerepareerd, maar dit jaar nog niet. Ik weet nog wel dat er een band was die een kwartier voor showtime erachter kwam dat een pedaal het niet deed. We hebben 't gelukkig op tijd kunnen maken. De dag is nog niet voorbij, dus er kan nog van alles gebeuren. Mocht er iets gebeuren, dan staan we klaar. De artiesten weten ons te vinden."

Opvallend is een groot gesigneerd Pinkpop doek. Wat wordt daar eigenlijk mee gedaan? "Het doek zetten we op de veiling voor Serious Request. We hebben ook een akoestische gitaar laten signeren. Er was geen plek meer op, dus we hebben een tweede gitaar erbij gepakt. De reacties van de artiesten zijn erg leuk. Dat is ook wat we naar buiten willen brengen: goodwill.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12