Pinkpop: Les Djinns op weg naar Pinkpop Pinkpop: Les Djinns op weg naar Pinkpop

Onzichtbare geesten voor iedereen zichtbaar

, Jörg de Groot

Pinkpop: Les Djinns op weg naar Pinkpop

Onzichtbare geesten voor iedereen zichtbaar

Jörg de Groot ,

In 2013 verraste Les Djinns muzikaal Nederland met hun titelloze debuut. Daarna werd de Limburgse bandcontest Nu Of Nooit 2014 gewonnen, wat hen een ticket en de eer opleverde om Pinkpop 2014 te mogen openen. De weg naar faam is tot nu toe goed geplaveid. Vandaag staat Les Djinns in de Brandbiertent. 3voor12 volgde Les Djinns van de laatste repetitie tot het verlaten van de Brand Stage. Een bijzonder hoogtepunt voor de muzikale mannen uit het Midden-Limburgse Roggel. Wij volgden ze van generale repetitie tot na de gig op Pinkpop 2014.

Traditioneel opent de winnaar van Nu Of Nooit Pinkpop. Onder andere Christopher Green (2013), Major Tom (2012), Madi (2011) en Sungrazer (2010) gingen Les Djinns voor. Voor wie laatstgenoemde nog niet kent, een korte beschrijving: Het Midden-Limburgse kwartet (plus de man achter de sampler) bundelt ‘vintage’ rock met een beetje jazz ‘n blues en mixt dat met moderne, subtiele beats en van tijd tot tijd een flinke scheut psychedelische saus. Maar goed, check gewoon even hun plaat. Als de beschrijving je aanstaat, dan gaat dat niet tegenvallen. 

Woensdagavond, 4 juni 2014. In een onopvallende straat in het Midden-Limburgse Roggel wordt ergens muziek gemaakt. Verdekt opgesteld zie ik een blauwe oldtimer staan. De originele tour ride, een Volkswagen T1, het spijlbusje, versierd met diverse stickers waaronder de naam van de band verraadt dat ik hier moet zijn. Even aankloppen en daar vliegt de deur open en er volgt een warm welkom en kort daarna wordt er een gele rakker in mijn handen gedrukt. Lekker. En onder het genot van dat biertje is duidelijk dat de spanning ogenschijnlijk ver te zoeken is. Met opvallend plezier worden er stekkers ingestoken, effecten afgesteld, een vers aangeschafte basgitaar geshowd en bespeeld en een praatje gemaakt. Gitarist Len David is nog even bezig met gitaarles maar voegt zich al snel bij de rest. Even soundchecken, de koptelefoons op en dan de set doorspelen. Alles via het mengpaneel, dus voor de omstanders niet hoorbaar op de drums en gitaar na (er is nog een documentaire filmcrew aanwezig). Een beetje een rare gewaarwording. Het scheelt wel in geweld tegen de trommelvliezen. Mij is verzekerd dat er zaterdag wél met versterkers wordt gespeeld.

Zaterdag, 7 juni 2014, 9.30u uur. Tijd om in te pakken. De zenuwen worden goed verborgen gehouden. Navraag bij drummer Franky Gomez en zanger/bassist Ruud Versteden leert dat beide heren relaxt de dag tegemoet zien en er vooral veel zin in hebben. De nieuwe backdrop wordt nog even ontdaan van meer dan vijftig lampjes. De Volkswagenbus wordt volgestouwd met spullen, kaartjes gecheckt, nog even gekeuveld. De speciale Pinkpoproadie zorgt dat alles op zijn plek zit. Op naar Landgraaf! 

Zaterdag, 7 juni 2014, 14.30 uur, show time! Na de soundcheck even omkleden, een hapje eten en de dappere taak om de 2014-editie te openen. Jan Smeets, Giel Beelen heten het publiek welkom en dragen de stok over aan Pinkpoppresentator en provinciegenoot Marco Roelofs. Het feest kan eindelijk beginnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12