#ESNS14: Hoe De Sluwe Vos bewees dat dance wél kan

Deventer houseproducer wordt onthaald als jonge god

Timo Pisart, foto's Andre Eggens ,

Flinke rij voor de zaal waar De Sluwe Vos staat. En dat is niet het doorsnee Eurosonic-volk, maar de mooie Pitch-meisjes met naveltruitjes en de hippe gasten met petjes, die klaar zijn om hard te gaan. Et voila: de jonge, een tikkeltje nerveuze producer uit Deventer begint zijn set nog wat ongemakkelijk, maar wordt onthaald als jonge god.

HET CONCERT
De Sluwe Vos, Noorderslag, Bovenzaal, zaterdag 18 januari 2014

DE ACT
Weten jullie nog hoe producer Robert Vosmeijer alias De Sluwe Vos met veel poeha zijn op vossige visuals geijkte show Kontra Live aankondigde? Nou, die kwam er dus niet. De ombouwtijd in de Bovenzaal van de Oosterpoort is zo kort dat dat écht niet ging lukken. En dus staat de house- en technoproducer wat zenuwachtig klaar achter zijn imposante knoppenmachines. Ja, hij heeft een MacBook in de aanslag, maar ook een hele stapel aan analoge apparatuur en een gigantische mengtafel, en daarmee zet hij in een klein halfuurtje een heel imposante techhouseset neer.

HET NUMMER
Die set is gebouwd rondom zijn 'OG Anthem', een track die het zowel op de dansvloer als op de radio verdacht goed doet voor zo’n kale houseplaat. Hij gooit hem er al vroeg in, maar doet de Bovenzaal exploderen. Het is een track die zó goed is, dat De Sluwe Vos ‘m ook gewoon een half uur lang had kunnen aanzetten, maar Vosmeijer pakt het anders aan, schroeft af en toe het tempo gestoord omhoog en zwengelt hij ‘t net zo makkelijk weer omlaag.

HET MOMENT
Dat hij dat kan maken, merkt de vos al vroeg. Al binnen vijf minuten trekt hij op het juiste moment de beat eruit, om twee keer zo hard terug te komen. Alle handjes gaan de lucht in, om daar niet meer te verdwijnen.

HET PUBLIEK
Dat eet uit zijn hand. En dan is het ook nog het mooiste publiek dat hij zich op Noorderslag kan wensen: iedereen die in de zaal moest zijn, die was er. Er was zelfs een stel boekers uit Oost-Europa overgevlogen. Nou, die heb je in de pocket, Robert. En terecht.

HET OORDEEL
Al jaren gaat het hardnekkige verhaal dat dj’s – ja, Kees van Hondt daargelaten, hè – niet zo goed werkt op Noorderslag. Caïro Liberation Front, Boaz van de Beatz én De Sluwe Vos staan alle drie tegelijk geprogrammeerd en gaan er alle drie lekker in. Maar het allerlekkerst, dat ging de Sluwe Vos. En dat zelfs zonder visuals.

TWEET:
Tweets? Als je hier aan het tweeten was, voelde je ‘m niet. En raad eens wat? Iedereen voelde ‘m.