#ESNS14: Dave von Raven: "Boudewijn de Groot net zo hoog in het vaandel als die jongens uit Liverpool"

Boudewijn de Groot tribute op Noorderslag

Redactie 3voor12 ,

Woensdag is 't zover: dan barst nieuwe bandjesontdekfestijn Eurosonic Noorderslag los. Wij zenden er woensdag t/m vrijdag uit (kom vooral langs), en zaterdag zou je daar zomaar Het Land Van Maas En Waal kunnen horen. Maar huh?! Boudewijn de Groot, da's toch niet nieuw? Er komt een heuse tribute, en Roosmarijn sprak daarover met programmeur Joey Ruchtie en spreekstalmeester Dave Von Raven (The Kik).

De oude meester viert dit jaar zijn 70e verjaardag, en hij heeft aangekondigd te stoppen met zijn vaste, grote tournees. Een memorabel moment in de carrière van een van Nederland's grootste zangers. Boudewijn de Groot brak eind jaren zestig door met intelligente, niet zelden politiek bewogen songs als Welterusten Meneer De President, Verdronken Vlinder en De Eenzame Fietser. "Ik heb met Boudewijn De Groot hetzelfde als wat ik met Paul McCartney en die andere jongens uit Liverpool heb", aldus Dave von Raven. "Echt, ik heb hem net zo hoog in het vaandel staan. Al zijn teksten sluiten naadloos aan op de muziek, dat vind ik heel bijzonder. En het is natuurlijk Nederlandstalig, wat wij ook doen met The Kik. voor mij is hij altijd een hele grote inspiratiebron geweest."

"We wilden zijn zegen hebben om verder te gaan met het idee", vertelt Joey Ruchtie van Noorderslag over het project. "Hij is dan ook inhoudelijk zeer betrokken. Boudewijn was gelijk enthousiast om met Dave te werken, en met New Cool Collective. Verder doen onder meer Roos Rebergen, Tangarine, Clean Pete en Lucky Fonz III mee. Het wordt een bont spektakel."

Wij zenden zelf woensdag t/m vrijdag van 22u tot 01u uit vanaf een leegstaand winkelpand op de hoek bij de Grote Markt (tegenover de snackbar!). Voor de thuisblijvers: zaterdagavond zie je de Boudewijn de Groot-tribute live op je beeldbuis, van 21:15 tot 22:00 op Nederland 3.