3voor12 Checklist (week 24): o.a. Caribou, Jack White en Reverse

Elke week de beste muziek

Redactie 3voor12 ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. Zo noteerden wij deze week de tune die op elk zomerfestival bij zonsondergang voor een grote glimlach gaat zorgen, de nieuwe Caribou. Daar staat een buitengewoon venijnige nieuwe Jack White-plaat tegenover, en een speelse single van topproducer Reverse.

1 (--) Caribou - Can't Do Without You (single)
Is dit de track die op ieder zomerfestival tegen het vallen van de avond gedropt wordt, waarbij de jongens elkaar in de armen vallen en de meisjes hartjes maken? Wij denken van wel. Emo-elektronica met de scherpe rand die we van Caribou kennen.
 
2 (--) Jack White - Lazaretto (album)
Jack White heeft zijn gitaar scherper gestemd dan ooit. Zijn bittere en soms ook grappige album Lazaretto staat vol met Led Zeppelin-achtige furie met een countrysnik. Het 3voor12 Album van de Week vind je op de Luisterpaal.
 
3 (--) Reverse - Portemonnee (single)
Producer Reverse is al jaren de man achter vele NL hiphop hits. De laatste tijd zoekt hij zijn geluk vooral in Amerika, maar op zijn solodebuut staat toch echt voornamelijk Nederlands talent. Op zijn aanstaande hit doet hij het met Willem van The Opposites (die kennen we) en coming man Idaly. Luister de hele plaat op de Luisterpaal.
 
4 (9) Bokoesam - Nog Nooit Meegemaakt (EP)
Die Idaly doet ook twee tracks mee op de nieuwe EP van IJburg-rapper Bokoesam, die met zijn kleurrijke shirts tegenwoordig overal opduikt. Met het sexy 10 Kleine Meisjes zorgt hij voor een verleidelijke zomer. Op de Luisterpaal.
 
5 (--) Parquet Courts - Sunbathing Animal (album)
We moesten lang wachten tot het album van Parquet Courts eindelijk in Nederland uitkwam, maar dat betekent wel automatisch dat de opvolger lekker snel komt. Daar is ie dus, Sunbathing Animal, voor liefhebbers van intelligente indiepunk. Luisterpaal.
 
6 (--) Tijuana Panthers - Wayne Interest (album)
Het schijnt dat Tijuana Panthers voor Best Kept Secret hun eigen dressing ontwikkelende. Jongens met smaak, dus. Hoe dat zal smaken? Vermoedelijk niet al te lafjes, want met het rock 'n roll-gehalte van hun album zit het wel goed. Luisterpaal.
 
7 (--)  Lee Fields & The Expressions - Emma Jean (album)
Lee Fields werd de laatste jaren nogal overklast door vakbroeder Charles Bradley, maar met dit nieuwe album slaat de retrosoul zanger keihard terug. Luister vooral naar de stijlvolle cover van JJ Cale's Magnolia, een nummer dat hij echt naar zijn hand zet. Op de Luisterpaal.
 
8 (--)  Lana Del Rey - Ultraviolence (single)
Lana Del Rey is liedjes aan het strooien alsof het pepernoten zijn, allemaal in aanloop van het album dat dezelfde titel draagt als deze song. Met sierlijke, gedragen strijkers, zuchtende zang en een productie van The Black Keys-voorman Dan Auerbach. Je zou haast vergeten dat het niet zomaar over geweld gaat, maar over Ultraviolence.

9 (--)  Gosto - Gosto (EP)
De Nederlandse James Blake, wordt hij wel genoemd, deze Gosto. Hij heet eigenlijk Roel Vermeer en studeerde aan het Amsterdamse conservatorium. Als ie nou eens aansluit bij Young & Sick, hebben we een goed duo dat samen op tour kan. Gosto werd eerder al door 3voor12 Amsterdam opgepikt en op de Hollandse Nieuwe sampler gezet.
 
10 (--) Eaux - Plastics (album)
Het Londense trio Eaux maakt elektronische muziek waarvan je niet zo goed weet of je je er nu gemakkelijk of ongemakkelijk bij moet voelen. Abstract, soms warm, maar ook altijd met een dreigende ondertoon. Binnenkort te zien op Best Kept Secret. Luisterpaal.
 
11 (--) Delta Riggs - Supersonic Cassualties (3voor12 sessie)
The Delta Riggs, grote kans dat je daar nog nooit van gehoord hebt. Maar we komen al op bekender terrein als je weet dat frontman Elliott Hammond vroeger toetsenist was bij Wolfmother. Aha. In thuisland Australie schijnt de band het goed te doen.
 
12 (12) Sylvan Esso - Sylvan Esso (album)
Coffee van Sylvan Esso is een van die nummers die zich na een paar keer ongemerkt in je hersenpan nestelt, zonder dat je weet wat titel en artiest ook alweer zijn. Coffee dus, van Sylvan Esso, een indiemeisje die het eens met synthesizers probeert, en met succes. Luisterpaal.