3voor12 Checklist (week 18): o.a. Lorde vs Flume, Jungle By Night en Melanie Di Biasio 3voor12 Checklist (week 18): o.a. Lorde vs Flume, Jungle By Night en Melanie Di Biasio

Elke week de beste muziek

, Ralph-Hermen Huiskamp

3voor12 Checklist (week 18): o.a. Lorde vs Flume, Jungle By Night en Melanie Di Biasio

Elke week de beste muziek

Ralph-Hermen Huiskamp ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. Vrijwel alleen maar nieuwe binnenkomers vandaag van o.a. Damon Albarn, De Kik en Jungle By Night, en een nieuwe nummer 1.

1. Lorde – Tennis Court (Flume Remix) (track)
Amper een dag online, en nu al bijna 700.00 keer gestreamd. Zo gaat dat dus als een van de hipste producers een van de hipste popsterren remixt. Vaak levert zo'n combinatie broddelwerk op, maar hier weet Flume Lorde’s track nog net een paar niveaus hoger te tillen.

2. Jungle By Night – The Hunt (Album)
Zelfs de criticasters die het success van Jungle by Night afdeden al seen hype, te danken aan hun jonge leeftijd zullen nu waarschijnlijk zwijgen. Want met The Hunt levert de band een ijzersterk afrobeat album af dat ondanks de donkere toon nog steeds dansbaar als de pest is. Het album staat nog even op de luisterpaal.

3. Melanie de Biaso – No Deal (album)
Spookachtige jazz uit Belgie. Ideaal voor als de eerste druppels van een naderende onweers bui vallen. Of als je zondagochtend met de gordijnen dicht door je huis schuifelt. Of wanneer dan ook eigenlijk, want het is een ongelooflijk mooie plaat.

4. Jamie XX – Girl (track)
Om de zo veel tijd roept er wel eer iemand dat chillwave dood is, maar Jamie XX laat zien dat het genre nog wel even mee kan. Hij ging aan de haal met Freez’s bijna vergeten hit I.O.U., en verbouwde het tot de ideale soundtrack voor lome zomerdagen.

5. The Kik – 2 (album)

The Kik levert met hun derde album een ode aan de kneuterigheid af. Sixties-harmonieën, retro blazers en veel herinneringen aan vervlogen tijden. Door de frisse productie nergens flauw, maar een fijne plaat. Niet voor niets Album van de Week en nu op de Luisterpaal.

6. Damon Albarn – Everyday Robots (album)

Gek, maar dit is pas de eerste echte soloplaat van de man die furore maakte Blur en Gorillaz. Albarn haalt herinneringen op aan zijn jeugd, heksenkringen, heroïne en een olifant in Mali. Niet het hitalbum waar sommigen op hoopten, wel erg mooi.

7. Wye Oak – Shriek (album)
De gitaren zijn inmiddels ingeruild voor synthesizers, maar de nieuwe Wye Oak is nog altijd geschikt voor fans van galmende vrouwenstemmen en uitwaaierende partijen. Je kunt het album volledig op de Luisterpaal luisteren.

8. Percusions – KHLHI (track)
Four Tet was in vorm afgelopen week. Hij bracht een hele riks aan nieuwe tracks uit op zijn TEXT-label. Stuk voor stuk sterk, maar KHLHI was de opvallendste . Ideaal voor dj’s die nog een beetje aan het stuntelen zijn: gooi deze er in, en de avond is gered.

9. Future – Honest (album)
Alleen als je al naar het rijtje gastbijdrages kijkt, dan weet je al dat autotune-rapper Future goed bezig is. O.a. Pusha T, Wiz Khalifa, Kanye West, Drake, Andre 3000 en Pharrell rappen een moppie mee, en dan hebben we het nog niet eens over de producers.

10. Jack White – Lazaretto (single)

Wat doe je als je alle variaties op een standaard LP al hebt uitgebracht? Juist, dan ga je proberen om een nummer zo snel mogelijk op te nemen en in de winkels te krijgen. Amper vijf uur nadat Jack White de studio binnen stapte lag de single gedrukt en wel in de winkel.

11. Downliners Sekt - Silent Ascent (album)
Als je dacht dat Spanjaarden alleen maar vrolijke tango’s en een sporadische Ketchup Song maken, dan moet je Downliners Sekt maar eens luisteren. Gruizige, uitgesponnen tracks, die soms bijna richting soundscapes gaan. Op hun nieuwe album doen ze een voorzichtig stapje richting de dansvloer, wat het allemaal net iets makkelijker behapbaar.

12. Prins Thomas – Prins Thomas 3 (album)
Iedereen heeft het wel over die Todd Terje plaat, maar in alle stilte heeft Prins Thomas toch echt een beter album uitgegeven. Niet zo frivool en uitbundig als zijn collega en landgenoot, maar smaakvolle disco die nooit echt voluit lijkt te gaan, en daarmee een stuk spannender is. Het album staat op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12