3voor12 Checklist (week 15): o.a. SOHN, Metronomy en Mac Demarco

Elke week de beste muziek

Atze de Vrieze ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. De Oostenrijkse Brit SOHN begint op volle snelheid te komen met zijn debuutalbum Tremors. Hij steekt zelfs het hyperaanstekelijke Metronomy de loef af. Ook Mac Demarco heeft zijn gitaar weer heerlijk vals gestemd.

1. SOHN - Tresors (album)
Het zat er lang aan te komen, maar nu is het er echt: het debuutalbum van de Oostenrijkse Brit SOHN. Een subtiele, intelligente elektronische plaat met sterke songs.  Nu 3voor12 Album vd Week en op de Luisterpaal te vinden!
 
2. Metronomy - Love Letters (single)
Of het hele album goed is, daar lopen de meningen op de 3voor12 redactie sterk over uiteen, maar over de single is iedereen het eens. Wat een tijdloos klinkende hit. Album op de Luisterpaal.
 
3. Mac Demarco - Salad Days (album)
Mac Demarco heeft zijn gitaar weer vals gestemd en schudt weer elf kalme liedjes over de rafelkantjes van het dagelijks bestaan uit zijn mouw. Album op de Luisterpaal.
 
4. Leon Vynehall - Music For The Uninvited (album)
Leon Vynehall (leuk naamgrapje voor de puristen) laat zien dat techno en klassiek gewoon in elkaars verlengde liggen. Checklist-track Inside The Deku is een spannende crossover, maar eigenlijk moet je het hele album, Music For The Uninvited, ondergaan.
 
5. SBMG - Oeh Na Na (single)
De sekshit van deze lente, van een stel players uit de Bijlmer. Wine op me cockie baby, plet me balzak. Uhuh.
 
6. Timber Timbre - Hot Dreams (album)
We kennen Timber Timbre van zijn enorm sobere, trage indiefolksongs, maar op zijn nieuwe album Hot Dreams zet hij zowaar de bloemtjes buiten. Naar de nachtclub, maar nog altijd herkenbaar als Timber Timbre. Album op de Luisterpaal.
 
7. dOOp vs Subp Yao - Ball On
Exotische zomerhit, van eigen bodem, van de mannen die ons ook al de Skippyballenbounce gaven. Voor wie houdt van out of the box producties en buitenaardse flows.
 
8. The Black Lips - Underneath The Rainbow (album)
Garagelegendes The Black Lips hebben weer een plaat vol hits gemaakt, opgenomen met Patrick Carney van The Black Keys. Waarschuw de politie maar vast voor als ze straks op Le Guess Who staan.
 
9. Elementary Penguins - Pitch Black (single)
Elementary Penguins is een Nederlandse gitaarpopband die al een tijdje flink aan het slot rammelt. Zou het ze met Pitch Black lukken een voet tussen de deur te krijgen?
 
10. Future Islands - Singles (album)
De ‘Future Islands-dans verovert de wereld naar de spraakmakende uitvoering van Seasons bij David Letterman. Maar Future Islands biedt meer dan die bizarre uitvoering. 
 
11. Hallo Venray - Bob Dylan Lyrics (single)
Hallo Venray maakte met Show een van de beste platen uit hun carrière, en deze week verscheen een video bij het catchy en grappige nummer Bob Dylan Lyrics.
 
12. Glass Animals - Gooey (single)
Glass Animals is den band uit Oxford, die recent Nederland nog aandeed als voorprogramma van St Vincent. Ze zijn momenteel druk bezig met hun debuutalbum, dit is een voorproefje.