3voor12 Checklist (week 14): o.a Metronomy, Black Keys en War On Drugs 3voor12 Checklist (week 14): o.a Metronomy, Black Keys en War On Drugs

Elke week de beste muziek

, Redactie 3voor12

3voor12 Checklist (week 14): o.a Metronomy, Black Keys en War On Drugs

Elke week de beste muziek

Redactie 3voor12 ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. Het vrolijke Metronomy kaapt de koppositie en redactiefavoriet War On Drugs blijft hangen in de hogere regionen. We gaan het weekend in met een achttien minuten durend punkepos van Fucked Up. Veel luisterplezier!

1. (-) Metronomy - Love Letters
Het vrolijke Love Letters stond tijdens Valentijsdag al in de Checklist, maar nu brengen de Britten hun nieuwe album officieel uit in Nederland. Love Letters is Single van de Week en het album staat op de Luisterpaal.

2. (1) War On Drugs - Lost In The Dream (album)

De nieuwe The War On Drugs-plaat lijkt de hoge verwachtingen nog te overtreffen; al weken niet meer uit de redactiespeler te slaan en meerdere collega's beginnen op hinderlijk volume mee te neurieën. Niet hun schuld, want Adam Granduciel en co hebben een verdraaid verslavende derde plaat afgeleverd.

3. (-) The Black Keys - Fever (single)

The Black Keys hebben al een heel oeuvre achter zich maar braken natuurlijk pas definitief door met grammyalbum Brothers. El Camino opende vervolgens wereldwijd stadiondeuren. De band kondigde deze week met een sinistere teaser hun achtste album Turn Blue aan. Fever is de eerste kruimel hiervan.

4. (8) Future Islands - Singles (album)

De ‘Future Islands-dans verovert de wereld naar de spraakmakende uitvoering van Seasons bij David Letterman. Maar Future Islands biedt meer dan die bizarre uitvoering. Album ‘Singles’ staat op de Luisterpaal.

5. (3) Cloud Nothings - Here And Nowhere Else (album)

Cloud Nothings-frontman Dylan Baldi is een druk baasje; hij is pas tweeëntwintig jaar oud en heeft al vier albums op zak. Op Here And Nowhere Else zet Cloud Nothings de neogrunge die met Attack On Memory werd opgepakt voort. De plaat is Album van de Week en staat op de Luisterpaal.

6. (-) Todd Terje - It's Album Time (Album)

Todd Terje vond het tijd voor een nieuw album en zie daar: It’s Album Time. In de fluistersingle Johnny and Mary wordt de producer bijgestaan door Bryan Ferry. Het album is Dansen Met Delsing Album van de Maand en is te vinden op de Luisterpaal.

7. (-) YG - My Krazy Life (album)
Het optreden van YG op het Low Pros-feestje tijdens SXSW werd vroegtijdig afgekapt. Onterecht natuurlijk, want single My Nigga is platina en werd bewerkt door Lil Wayne. Die single was geen 'lucky shot', getuige My Krazy Life.

8. (-) Plague Vendor - Black Sap Scriptures (track)
Plague Vendor is een nieuwe band op het Amerikaanse indielabel Epitaph, waar Brett Gurewitz (Bad Religion) oprichter van is. Black Sap Scriptures is een opwindende postpunk/rock ’n roll-track. Debuutalbum ‘Free to Eat’ komt op 15 april uit.

9. (-) Leon Vynehall - Music For The Uninvited (album)
Leon Vynehall laat zien dat techno en klassiek gewoon in elkaars verlengde liggen. Checklist-track Inside The Deku is een spannende crossover, maar eigenlijk moet je het hele album, Music For The Uninvited, ondergaan.

10. (-) S O H N - Tremors (album)
S O H N is terug in de Checklist. Dat heeft alles te maken met zijn debuutalbum dat is gevuld me bedwelmende electropop in de geest van James Blake (maar poppier en met meer peper).

11.(-) Plaid - Hawkmoth (single)
Het nieuwe album van Plaid komt op 18 april uit. Tot die tijd vermaken we ons prima met Hawkmoth.

12.(-) Fucked Up - Year Of The Dragon (punkopera)
De Canadese hardcoreband Fucked Up, met als frontman de amikale knuffelbeer Pink Eyes, baarde in 2011 opzien met de megalomane punkopera David Comes To Life. Was die plaat nog opgedeeld in 18 punkstukjes, anno 2014 levert Fucked Up met Year Of The Dragon een achttien minuten durend punkepos.

De 3voor12 Checklist is met natte vinger samengesteld door de 3voor12 redactie met input van Ingmar Griffioen, Erik Zwennes, Gijsbert Kamer, Joost van Beek, Roosmarijn Reijmer, Menno Visser, Roosmarijn Reijmer, Annemieke Schollaardt, Willem van Zeeland, Christiaan Walraven, Atze de Vrieze, Sander Kerkhof, Timo Pisart en Norbert Pek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12