3voor12 Checklist (week 13): o.a The War On Drugs, Natural Child en Rico & A.R.T 3voor12 Checklist (week 13): o.a The War On Drugs, Natural Child en Rico & A.R.T

Elke week de beste muziek

, Redactie 3voor12

3voor12 Checklist (week 13): o.a The War On Drugs, Natural Child en Rico & A.R.T

Elke week de beste muziek

Redactie 3voor12 ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. The War On Drugs behoudt de koppositie en wordt gevolgd door ons SXSW-hoogtepunt Natural Child. Deze week een lijst met opvallend veel nieuwkomers, tien maar liefst. Veel luisterplezier en een goed weekend gewenst!

1. (1) The War On Drugs – Lost in the Dream (album)
De nieuwe The War On Drugs-plaat lijkt de hoge verwachtingen nog te overtreffen; al weken niet meer uit de redactiespeler te slaan en meerdere collega's beginnen op hinderlijk volume mee te neurieën. Niet hun schuld, want Adam Granduciel en co hebben een verdraaid verslavende derde plaat afgeleverd. Album op de Luisterpaal.

2. (-) Natural Child – Dancin’ With Wolves (album)
Natural Child was tijdens SXSW niet alleen de winnaar op het feestje van Burger Records, maar ook aanvoerder van onze uiteindelijke top vijftig. De branieschoppers uit Nashville maken opwindende, opgefokte seventies rhythm and blues en Dancin’ With Wolves is hun meest rootsy album tot dusver. Met prominente rol voor de lap steel: Hiyaaaa! Album van de Week en op de Luisterpaal.

3. (-) Cloud Nothings - Here And Nowhere Else (album)
Dylan Baldi en kornuiten zijn dankzij de steengoede singles I’m No Part Of Me en Psychic Trauma inmiddels prominenten in de Checklist. Het derde Cloud Nothings-album is gevuld met grungy punkparels en vind je nu op de Luisterpaal.

4. (-) Rico & ART
- Naaktslak (single)
Rico doet een Snoop Doggy dog en reïncarneert op Irie als reggae-rapper. Hoewel hij Snoop Dogg al een woeste brief schreef, veegt Rico diens dampende reggae-drol nu in een luchtdichte doggybag. Want op Naaktslak horen we onmiskenbaar Phreako Rico terug: een lome track met sterke daklozenmetafoor en een relaxte flow. De treurige teksten botsen lekker met de kleurige A.R.T.-beat.

5. (-) Low Pros - 100 Bottles
(track)
Dankzij zijn opwindende EDM met nadrukkelijke hiphopinvloeden is de Canadees Alain Macklovitch inmiddels een van de grootste dj’s in de Verenigde Staten. Zijn label Fool’s Gold bracht werk van Kid Kuci en Danny Brown uit. Low Pros is zijn jongste project en biedt ruimte aan nieuw hiphoptalent, op de beuker 100 Bottles is het woord aan Travi$ Scott.

6. (-) Lykke Li - No Rest For The Wicked (single)
De Zweedse schone is terug met een uitstekende single. In mei speelt ze in TivoliVredenburg en een dikke maand later op Best Kept Secret.

7. (-) Kelela - Bank Head (single)

Kelela is een jonge, lekker eigenwijze r&b-zangeres. Haar elektronische producties met futuristisch randje maakten indruk tijdens SXSW. Bank Head is haar beste nummer en werd geproduceerd door BC Kingdom.

8. (3) Future Islands - Seasons (live bij Letterman)
Dit weekend brengt Future Islands studioalbum nummer vier uit: ‘Singles'. Of deze plaat echt louter hitmateriaal bevat weten we na het weekend, maar de uitvoering van Seasons bij David Letterman is in ieder geval heel erg bijzonder.

9. (-) Chromeo – Jealous
(single)
Het in Canada gewortelde electroduo Chromeo beschrijft hun project als de eerste succesvolle Arabisch/Joodse samenwerking sinds mensenheugenis. De funky electrosingle Jealous is inderdaad een stuk vrolijker dan de Gaza-actualiteit en gaat als ‘Single van de Week’ de nationale ether in.

10. (-) Pefect Pussy
- Say Yes to Love (album)
De bandnaam doet anders vermoeden, maar Perfect Pussy serveert bloedserieuze intelligente noisepunk en was een van de hoogtepunten op SXSW. Album op De Luisterpaal.

11. (-) Young & Sick - Glass (single)
Nick van Hofwegen maakt al jaren furore als grafisch kunstenaar - hij ontwierp plaathoezen voor Maroon 5 en Foster The People - maar werkt nu als Young & Sick aan zijn debuutalbum. Ongekend: zijn show op SXSW was pas zijn vierde optreden onder dit pseudoniem. Young & Sick maakt goed in het gehoor liggende, soulvolle r&b.

12.(-) Mac De Marco
- Brother (track)
De Canadese, ‘crotchsurfer' Mac DeMarco heeft een nieuwe glijplaat afgerond: Salad Days. Brothers is van dit relaxte bundeltje getrokken. Voor ons het uitgelezen moment om het begrip ‘voorjaarstune’ weer eens af te stoffen.

De 3voor12 Checklist is met natte vinger samengesteld door de 3voor12 redactie met input van Ingmar Griffioen, Erik Zwennes, Gijsbert Kamer, Joost van Beek, Roosmarijn Reijmer, Menno Visser, Roosmarijn Reijmer, Willem van Zeeland, Christiaan Walraven, Atze de Vrieze, Sander Kerkhof, Timo Pisart en Norbert Pek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12