Jameszoo 'next level' met release op Warp Jameszoo 'next level' met release op Warp

Remix voor Nightmares On Wax EP nu online

, Ingmar Griffioen

Jameszoo 'next level' met release op Warp

Remix voor Nightmares On Wax EP nu online

Ingmar Griffioen ,

Jameszoo heeft zojuist zijn eerste release op Warp Records kunnen vieren. Het prestigieuze Britse experimentele label kondigt vanavond een remix-EP van Nightmares On Wax aan en gooit de remix door de Bossche producer er meteen bij. Warp heeft Jameszoo zelf benaderd. "Dit is wel een ding, een beetje next level voor me. Ik heb nooit contact gehad totdat zij opeens mailden dat ze mijn muziek kenden en er wat mee wilden. Mijn reactie was WOW!"

Jameszoo op XO Live 2013

Jameszoo op XO Live 2013

De remix is zojuist geprimeurd door het grote internationale danceblog XLR8R. Download Be, I Do (Jameszoo remix) hier. "Ik zit de hele dag al te refreshen", grapte Mitchel van Dinther (Jameszoo's echte naam) vanmiddag. Wat het voor hem gaat betekenen en of er iets verandert is lastig te zeggen. "Je weet nooit hoe dingen lopen, maar ik weet nu in ieder geval wie ik daar moet hebben. De A&R guy dus, hij mailde mij; 'Zou je dat niet willen doen?' Ik heb maar vier dagen de tijd gehad om te kijken wat ik ermee kon doen, maar uiteindelijk waren ze tevreden."

Van Dinther is wel gewend snel te werken. "Maar voor deze had ik het liever twee maanden van tevoren gehoord, dan was het echt heel dol geworden. Maar misschien is het ook wel goed dat je een beetje voor het blok wordt gezet." George Evelyn (Nightmares On Wax) was ook gecharmeerd van de muziek en het resultaat van Jameszoo. De remix EP is een opwarmertje voor de nieuwe Nightmares On Wax plaat Feelin' Good, die 17 september volgt. "Of dit tot meer opdrachten zal leiden, weet ik eigenlijk niet. Ik heb niet per se de aspiratie om meer remixen te doen, maar hoop wel dat dit een voet tussen de deur is naar een hoger segment."

Studioruimte zoeken en plaat met o.a. Thunderbass maken

Verder is Van Dinther nu vooral heel druk met een studio zoeken in Den Bosch. "Ik krijg vanavond uitsluitsel of ik misschien in een kelder kan. Dat zou mooi zijn, ik moet echt meer ruimte hebben. Nu zit ik een heel klein kamertje, wat wel geluidsoverlast voor de buren betekent." Als hij een studio vindt, dan gaat hij zich volledig wijden aan het voltooien van een album. "Ik heb wel dingen liggen met Thundercat die ik op de RBMA (Red Bull Music Academy, IG) heb gemaakt en allerlei andere hele vette gasten. Dus daar moet een keer een album uit voortkomen."

Zaterdag staat Jameszoo op het Into The Woods Festival in Amersfoort en dit najaar kunnen we onder meer twee jazzshows van hem verwachten. "Eentje met toetsenist Gideon van Gelder op het So What's Next festival in Eindhoven, waar ook onder andere Jose James en Gregory Porter spelen. De tweede is een show op het November Music Festival, met ook Gideon van Gelder en Raphael Vanoli (o.a. Knalpot) op 9 november."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12