Nieuw op 3voor12 Radio: Town Of Saints, The Wombats, Franz Ferdinand en Jacco Gardner Nieuw op 3voor12 Radio: Town Of Saints, The Wombats, Franz Ferdinand en Jacco Gardner

The Wobmbats scoren 3voor12 Single van de week met Your Body Is A Weapon

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Town Of Saints, The Wombats, Franz Ferdinand en Jacco Gardner

The Wobmbats scoren 3voor12 Single van de week met Your Body Is A Weapon

Menno Visser ,

Vier nieuwe tracks deze week op de 3voor12 playlist: singles van de Nederlandse folkact Town Of Saints en de sixtiespopper Jacco Gardner, verder van de van Britse indiepopbands Franz Ferdinand en The Wombats. Die laatste hebben de 3voor12 Single van de week met Your Body Is A Weapon. Dinsdag mogen we Town Of Saints ook live in de studio verwelkomen. Verder hebben we deze week veel ADE-prijzen: van passepartouts tot koptelefoons. Ook kaarten voor Tessa Rose Jackson in 013 en voor het nieuwe dancefestival We Are Electric met o.a. Major Lazer.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

The Wombats - Your Body Is A Weapon (14th Floor)
Het indiepoptrio uit Liverpool met inmiddels twee albums op zak komt nu vrij plotseling met deze nieuwe single, die vergezelgd wordt van een cartoonesque clip. Of ze ook nog binnenkort komen spelen, of dat er een nieuw album op stapel staat, is op dit moment nog niet bekend.

Ook nieuw op de playlist van 3voor12 Radio:

Franz Ferdinand - Right Action (V2)
Anders dan in de ons omringende landen is niet Evil Eye maar Right Action in Nederland de nieuwe Franz Ferdinand-single. Het is het titelnummer van hun goed ontvangen vierde album, waarop ook Love Illumination staat. Weer een typische Franz Ferdinand-track van de indieband uit Glasgow die zo veel dansbaarheid in haar songs stopt.  

Town Of Saints - Carousel (Snowstar)
Achter Town Of Saints zit een romance tussen twee straatmuzikanten: de Finse Heta kwam in Oostenrijk de Nederlandse Harmen tegen en zijn sindsdien bij elkaar. Samen met de Groningse drummer Sietse vormen ze het folkpop trio Town Of Saints. De start is meteen raak, want ze zijn Hollandse Nieuwe band van de Maand bij 3voor12. Dit is de eerste single van hun debuutalbum Something To Fight With. 

Jacco Gardner - The End Of August (Excelsior)
Met zijn debuutalbum Cabinet Of Curiosities won Jacco Gardner de 3voor12 Award. Het is inmiddels oktober, maar de herfst wordt nu ingeluid met deze nieuwe single, die niet op zijn sixties klinkende debuut staat. Zoals we van zijn band gewend zijn, staat er weer een enorme Amerikaanse toer in het vooruitzicht.

Verder nog op de playlist van 3voor12 Radio:

Disclosure - When A Fire Starts To Burn (Universal, 5e week)
Miles Kane - Better Than That (Sony, 3e week)
Portugal The Man - Modern Jesus (Warner, 2e week)
Half Moon Run - Full Circle (Universal, 2e week)
Joris Voorn - Ringo (GREEN, 2e week)
Jebroer - Omlaag (Nouveau Riche, 2e week)
Tessa Rose Jackson - Now I See (Monocle, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Baskerville - Strongroom (PIAS)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12