Kijk terug: 3voor12 presenteert... Jacco Gardner in Paradiso

"Beste concert tot nu toe" van sixties wonderkind terug te zien op 3voor12

Redactie 3voor12 ,

Jacco Gardner speelde afgelopen woensdag voor het eerst in de grote zaal van Paradiso. 3voor12 was erbij en maakte opnames van het sixties wonderkind dat sinds januari dit jaar alsmaar verder groeit en beter wordt. De redactie is laaiend over de show ("zijn beste tot nu toe!") dus begeef je in de psychedelische jaren zestig en kijk de opname nu terug.

Het is snel gegaan met de muzikant uit het Noord-Hollandse Zwaag. Vorig jaar lanceerde hij zijn single Clear the Air op een klein Spaans label, en de single werd via YouTube direct opgepikt door diverse internationale media als Pitchfork, NME en The Guardian. Gardner tekende bij het Amerikaans psychrock-kwaliteitslabel Trouble in Mind en mocht afgelopen jaar al op het grootste showcase festival van de wereld staan: SXSW.

In februari kwam het album Cabinet Of Curiosities uit. Het werd direct 3voor12's Album van de Week. Gardner is maker van baroque pop, hij combineert geluiden van klavecimbels, fluiten en andere klassieke instrumenten in een psychedelisch jaren-zestig-jas. Niet voor niets is hij dit jaar door ons uitgeroepen als een van de 12 van 3voor12.

Bekijk hieronder een verslag uit het dagboek van zijn tour door de VS en een live optreden op de VPRO IFFR filmnacht.