Live Request tiplijst 7: Pearl Jam, Arctic Monkeys, De Jeugd van Tegenwoordig e.a. Live Request tiplijst 7: Pearl Jam, Arctic Monkeys, De Jeugd van Tegenwoordig e.a.

Van beste Pinkpop-show ooit via een speels De Jeugd van Tegenwoordig tot een van de beste indiebands ter wereld

, Redactie 3voor12

Live Request tiplijst 7: Pearl Jam, Arctic Monkeys, De Jeugd van Tegenwoordig e.a.

Van beste Pinkpop-show ooit via een speels De Jeugd van Tegenwoordig tot een van de beste indiebands ter wereld

Redactie 3voor12 ,

Zaterdag 20 april is het alweer tijd voor de allerlaatste Live Request van het seizoen, bomvol beste verzoekjes, kersverse shows en gouden opnames uit de oude doos zo op je beeldbuis. De laatste uitzending van Live Request biedt in ieder geval beelden van Coldplay en Pearl Jam. Allemaal live gepresenteerd door Michiel Veenstra en onze eigen Roosmarijn Reijmer, die de wegen kennen in onze archieven en je maar al te graag een handje helpen met deze uitgebreide tiplijst!

Als altijd kun je voor de uitzending van Live Request héél gemakkelijk verzoekjes aanvragen via Twitter (hashtag #liverequest). Wie geen Twitter heeft kan tijdens de uitzending sms-en naar 3333. Je kunt álles aanvragen, dan duiken wij in het archief om te kijken of we het hebben. Verlamd door de keuzestress? Roosmarijn en Michiel helpen je graag een handje. Een lijst met 10 tips, van de legendarische sprong van Pearl Jam tot modder-buikschuiven met Arctic Monkeys en The Prodigy op z'n best.

DE TIPLIJST VAN ROOSMARIJN EN MICHIEL VOOR 20 APRIL:

1. Wilco in 013, 2011
Ooit begon Wilco als een alt.-countryband, maar laten we wel wezen: inmiddels is de Amerikaanse groep zoveel meer dan dat: hun platen én shows openen ze graag zo experimenteel mogelijk, om tussendoor hele mooie liedjes te laten horen. Absolute moderne klassieker van een band die nog altijd op het toppen van haar kunnen is. Wil je deze opname terugzien? #liverequest!

2. Two Door Cinema Club op Lowlands 2012
De Noord-Ierse electropopband Two Door Cinema Club ontpopte zich met haar debuutalbum tot radiofavoriet, en die winst kwamen ze verzilveren in de grote Alpha-tent van Lowlands 2012. Dit jaar zijn ze nog te zien op Best Kept Secret. Wil je vast opwarmen voor het best bewaarde geheim van Nederland? Vraag 't aan!

3. The Prodigy op Pinkpop 1996
De punkravers van weleer: het is continu pompen op volle kracht, en dat leverde op Pinkpop 1996 een overweldigend optreden op. met natuurlijk de duivelse frontman en monsterhits als Smack My Bitch Up en Firestarter. Zouden ze dat nog steeds zo kunnen? Je ziet het dit jaar op Indian Summer.

4. De Jeugd van Tegenwoordig op ITGWO 2011
Zouden de heren dit jaar nog met een nieuwe plaat komen? Wie weet, ze staan in ieder geval op Amsterdam Open Air en festival deBeschaving. Tot die tijd houd je je warm met de speelse show op Into The Great Wide Open, waar het kwartet werd onthaald als helden. Tuurlijk spelen ze Watskeburt, met de introductie: "Sommigen van jullie zijn hier nog op verwekt."

5. The Walkmen op London Calling 2012
Al zeven platen had The Walkmen gemaakt toen ze op "showcasefestival" London Calling stonden, en of er nog rek in zit? Meer dan dat, de band gaf de show van hun leven met songs vol vuur. Hoe langer ze blijven knokken, hoe beter ze worden, zo luidde het oordeel van 3voor12. De band kreeg een dikke 9, en hoe een van de beste en meest gedreven indiebands ter wereld er dan uitziet? Je ziet het komende week in Tivoli, of zaterdag al in #liverequest.

6. Pearl Jam op Pinkpop 1992
Inderdaad, het jaar van dé welbekende sprong van Eddie Vedder, vanuit de camerakraan rechtstreeks het publiek in. Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen: een klassiek moment in de toch al omvangrijke Pinkpop-geschiedenis. Het concert werd zelfs door publiek én Jan Smeets uitgeroepen tot hét allerbeste concert van het festival aller tijden.

7. Crystal Fighters op Eurosonic 2011
"Do you want to go to the plage with me?" Kreeg je die ultieme hit in de zomer van 2011 ooit uit je kop? Al aan het begin van het succesjaar van Crystal Fighters stond de band op het 3voor12-podium tijdens Eurosonic, en we zagen dat het goed was. Binnenkort staan de heren en dame met hun nieuwe plaat in een uitverkocht Paradiso, later dit jaar doen ze de HMH aan.

8. The Maccabees in Paradiso, 2012
Van felle postpunk tot dromerige indiepop met een gelaagder geluid: The Maccabees bewezen in Paradiso de Zeroes uitstekend te hebben overleefd met natuurlijk de vernuftige single Pelican als hoogtepunt. Ook The Maccabees staan op Best Kept Secret dit jaar.

9. CHVRCHES in sessie voor 3 On Stage op Eurosonic 2013
Vaak vallen hypegevoelige synthpopacts live wat tegen met fletse, makke shows. Zo niet CHVRCHES, de naam die al gonsde op het web en op Eurosonic dit jaar wist te overtuigen met een slim geluid en een verrassend sterk optreden. Zouden ze met dat succes kunnen doorpakken op Pitch en Lowlands dit jaar? Als u dat wil in ieder geval wel op de beeldbuis, aanstaande zaterdag.

10. Arctic Monkeys op Lowlands 2006
Weet je het nog? Een retestrak Arctic Monkeys stond rond de grote doorbraak in een bomvolle Alpha op Lowlands met ontzettend snertweer. De heuvels naast de giga-tent waren modderiger dan ooit, en in plaats van met de pakken neer te gaan zitten besloot het publiek het op een modder-buikschuiven te zetten. De Monkeys keken hun ogen uit. Zelden zo'n synergie gezien, dus vraag die show aan! En laten we duimen dat het op Best Kept Secret dit jaar tóch iets beter weer wordt voor de Arctic Monkeys.

Vanzelfsprekend kun je die shows aanvragen, maar het kan je ook op andere ideeën brengen. Neem daarvoor bijvoorbeeld ook eens een duikje in het rijke 3voor12-video-archief.

In de nacht van zaterdag op zondag 20 april wordt de laatste aflevering om 00.00 uur uitgezonden op Nederland 3.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12