De Live Request van Torre Florim van De Staat: Skip&Die De Live Request van Torre Florim van De Staat: Skip&Die

"Wereldmuziek met een oergevoel"

, Paul Bijkerk

De Live Request van Torre Florim van De Staat: Skip&Die

"Wereldmuziek met een oergevoel"

Paul Bijkerk ,

Zaterdag 6 april weer op de beeldbuis: de allerbeste liveopnames, door jóu gekozen. Live Request, het muziekprogramma waarin de kijkers meteen ook zelf programmamakers zijn. Met deze week in ieder geval Muse en Lenny Kravitz! Iedere week vragen we ook wat Nederlandse artiesten willen zien in het programma. Deze keer: Torre Florim van de Staat, die dit weekend ook op Motel Mozaique staat met de Speeldoos. De Nijmegenaar kiest voor het optreden van de Neder-Afro-electrobeat-formatie Skip&Die.

Torre vertelt dat hij de band al meerdere malen live heeft gezien, tweemaal op het festival de Affaire in Nijmegen en op Eurosonic Noorderslag. "Ik vind het een hele goede live-act en begrijp waarom ze heel goed gaan nu; omdat ze wat anders doen dan de gemiddelde bands. Het is elektronisch maar tegelijkertijd ook heel erg live, dat maakt hun live-show aantrekkelijk."

Wereldmuziek
"De nummers zijn gewoon goed, je moet wel van staal zijn wil je niet dansen op deze muziek. Het wekt bij mij een soort oergevoel op en dat werkt altijd positief, een soort impuls van: je moet bewegen! Ze combineren op een hele toffe manier een soort wereldmuziek met dance, het is eigenlijk een kruisbestuiving van de wereld. Het is niet echt een stijl, de formatie herbergt alle muzieksoorten."

"De Zuid-Afrikaanse Cata.Pirata is gewoon een hele goede frontvrouw, daarbij zijn de andere bandleden uitstekende muzikanten. Het klopt helemaal. Het is een van de betere bands die Nederland te bieden heeft op dit moment. Je kan er niet omheen."

Wil je Skip&Die (of juist iets heel anders) zien? Je kunt zelf verzoekjes doen via Twitter (#liverequest) en tijdens de live-uitzending per sms (3333). Wekelijks verschijnt op 3voor12 een lijst met tien tips, check de tweede tiplijst hier. Zaterdag 6 april wordt de vijfde uitzending om 23.55 uur uitgezonden op Nederland 3. Daarin zie je sowieso Muse, Lenny Kravitz en kakelverse beelden van Paaspop en Motel Mozaique.

Kijk de vorige uitzending hier terug en zie hieronder het uitzendschema (onder voorbehoud):

-Za. 6 april: 23:55
-Za. 13 april: 00:20
-Za. 20 april: 00:30

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12