Nieuw op 3voor12 Radio: Flume, Coely, Francesco Rossi & Biffy Clyro

Flume met Sleepless 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Deze week vier nieuwe tracks op 3voor12 Radio: de Australische dance-act Flume, de Schotse rockband Biffy Clyro, de Italiaanse DJ Francesco Rossi en de Belgische rapster Coely, die afgelopen week nog op bezoek was bij Roosmarijn. Het nummer Sleepless van Flume is verkozen tot Single van de Week. Dinsdag hebben we de Londense indieband The Boxer Rebellion live in de studio en donderdag de Nederlandse rapcrew Great Minds. In de prijzenpot deze week onder meer kaarten voor 3voor12 Presenteert Disclosure en voor Queens Of The Stone Age in de Ziggo Dome.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week is:

Flume feat. Jezzabell Doran - Sleepless (PIAS)
Met Holdin' On had de Australische dance-act Flume meteen al een Megahit te pakken. Harley Streten, zoals hij in het echt heet, bewerkte op zijn ongetitelde debuutalbum ook deze track Sleepless van het Australische duo Antony For Cleopatra. Jezzabel Doran, fotomodel en zangeres van die band, komt een stuk experimenteler uit de verf in deze versie van Flume.

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Biffy Clyro - Opposite (Warner)
Gouden regel die nog stamt uit de hoogtijdagen van de hardrock: de ballads van deze bands worden altijd de grootste hits. Zo ook met de Schotse rockband Biffy Clyro, die live de vonken eraf kunnen rocken, maar ook hun ingetogen kant durven te tonen. Deze ballad van hun zesde album Opposites is er eentje die thuishoort in het rijtje van God & Satan en Many Of Horror.

Francesco Rossi - Paper Aeroplane (Spinnin')
Een kleine twist en een folknummer wordt een dancetrack. Dat begreep de Italiaanse DJ Francesco Rossi maar al te goed: het nummer Paper Aeroplane van de Australische broer en zus Angus & Julia Stone kreeg een beatbewerking tot in België en Engeland aan toe wordt er nu gedanst op deze hypnotische track.

Coely - All I Do (Beatville)
Bij onze Zuiderburen lusten ze al pap van haar, deze 19-jarige Antwerpse rapster met Congolese roots. En Nederland gaat snel volgen, want ze speelt als voorprogromma van grootheden als Nas en Kendrick Lamar de zaal vast even plat. Dit Fugees-klinkende nummer is een van de vijf op haar debuut EP Raah The Soulful Yeah. Raah dus.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:
The Boxer Rebellion - Diamonds (Absentee, 5e week)
Sigur Ros - Isjaki (V2, 4e week)
Mann Friday - Sunrise Everyday (V2, 4e week)
White Lies - There Goes Our Love Again (Universal, 3e week)
I Am Legion - Make Those Move (Division, 2e week)
Ball Park Music - All I Want Is You (Sony, 2e week)
Thomas Azier - Ghostcity (Universal, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Jay-Z - Magna Carta Holy Grail (Universal)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22.00 en 01.00 uur met Roosmarijn Reijmer.