Nieuw op 3voor12 Radio: Mister & Mississippi, Palma Violets en Walk Off The Earth

Ben Pearce met What I Might Do Single van de week

Menno Visser ,

Deze week drie nieuwe tracks op de 3voor12 Radio playlist: de Canadese folkrock van Walk Off The Earth, Nederlandse folk van Mister & Mississippi en de Britse rockers Palma Violets. Het belooft een spannende week te worden met veel liveoptredens en sessies vanuit Vera in Groningen vanaf Eurosonic, ook vrijdag. Verder zijn er ook kaarten voor Muse en de VPRO Filmnacht op het IDFA te winnen.

De 3voor12 Single van de Week is deze week:

Ben Pearce - What I Might Do (NEWS)
Ben Pearce is een druk baasje. Naast dj-en in Manchester heeft hij nu zijn eigen label Purp & Soul. Zoals de naam van het label al doet vermoeden is deze single een soulvolle bedoeling met een spannend housesausje.

Nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

Walk Off The Earth - Red Hands (Columbia/Sony)
Je kan ze kennen van de vele handen op een gitaar cover van Gotye's grote hit Somebody That I Used To Know. Deze Canadese indieband staat er bekend om op eigen houtje grappige clips op te nemen, vaak covers. Maar zelf kunnen ze er ook wat van. Dit eigen folky nummer is in de stijl van Of Monsters And Men.

Mister & Mississippi - Northern Sky (V2)
Wat goed is, gaat snel. Een jaar terug waren deze vier Utrechters nog bezig met een project op de popacademie. Nu behoren ze na het winnen van de Amsterdamse popprijs, lof van Blaudzun en de titels 12van3voor12 en Hollandse Nieuwe tot de meest veelbelovende Nederlandse acts van het moment. Eind januari verschijnt hun zelfgetitelde debuut album vol folky pop en dit is daarvan de eerste single.

Palma Violets - Best Of Friends (Rough Trade/Konkurrent)
Een nieuw jaar, nieuwe sterren. Als ze iets goed kunnen in Engeland is het wel hypen. De meest besproken nieuwe rockband is daar momenteel het Londense Palma Violets. Opvallend is dat de band twee frontmannen kent, Sam en Chilli, net als vroeger The Liberteens. Deze debuutsingle werd door het Britse blad NME uitgeroepen tot beste single van vorig aar. Eind februari komt hun debuutalbum 180 uit.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Foals - Inhaler (Warner, 6e week)
Biffy Clyro - Black Chandelier (Warner, 5e week)
Gnucci - Goodah (Sony, 5e week)
Qeaux Qeaux Joans - Bird In A Cage (PIAS, 4e week)
Traumahelikopter - Kids (Excelsior, 4e week)
Villagers - Nothing Arrived (V2, 3e week)
Jacco Gardner - Clear The Air (Excelsior, 2e week)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer. Zij presenteert deze vrijdag ook de gezamenlijke 3FM uitzending vanaf Eurosonic tussen 22 en 01 uur.