Mozes and the Firstborn tekent bij Top Notch

Singlepresentatie op Noorderslag, debuutalbum komt 2 maart uit

Judith Laanen ,

De Eindhovense garagerockers van Mozes and the Firstborn hebben getekend bij het Top Notch label. Op 2 maart komt het debuutalbum uit. Dat liet de band vanavond weten in 3voor12 Radio, waar ze te gast zijn in het kader van de 12van3voor12.

Mozes and the Firstborn dus, jonge jochies nog (behalve de gitarist allen onder de 23), maar ze speelden al overtuigend rockende shows op Into The Great Wide Open, clubs in heel het land én de afterparty van Jack White in de HMH.

De band komt terecht op hetzelfde label als Gers Pardoel, Rats On Rafts en Palio Superspeed Donkey. "Alle leuke dingen komen uit Eindhoven! Naast Kempi en Fresku moest er nog eentje bij. I Got Skills is onze hiphop track! Soort van..." liet de band weten in de 3FM-studio over het nummer dat primeurde op de 12van3voor12-sampler.

Over dat nummer: I Got Skills wordt de eerste single van het debuutalbum, en die presenteren ze officieel op Noorderslag, aanstaand weekend in Groningen. Op Noorderslag zullen ze ook al wat andere nieuwe nummers aan het publiek presenteren.

Het debuutalbum, dat 2 maart uitkomt, is bijna klaar. "Alles is opgenomen, we moeten alleen nog de mix afmaken. Her en der nog een tamboerijntje, enzo", aldus frontman Melle Dielesen.

En dan is er nog het verhaal dat er een soort Dr. Phil in de studio was om de bandleden zen te maken? "We hebben met producer Michel Schoots aan de plaat gewerkt. Hij heeft ons geleerd hoe we de nummers zo konden maken dat het een nummer van iedereen werd. Elk nummer is herschreven als groep, dat is de nieuwe structuur die we aan de nummers hebben gegeven", volgens gitarist Ernst-Jan van Doorn.

De 12van3voor12 zijn vorige week bekendgemaakt, heel veel Nederlandse beloftes van 2013. Bekijk hier de hele lijst en de Luisterpaalsampler.