3voor12 tipt voor Pinkpop: Lianne La Havas 3voor12 tipt voor Pinkpop: Lianne La Havas

Londense groeibriljant lijkt nu al klaar voor formaatje Landgraaf

, Ingmar Griffioen

3voor12 tipt voor Pinkpop: Lianne La Havas

Londense groeibriljant lijkt nu al klaar voor formaatje Landgraaf

Ingmar Griffioen ,

Veertig acts telt het affiche van de 44e Pinkpop. Met alleen overlap tussen 3FM Stage en de Tent hoef je van de Main Stage niks te missen. 3voor12 kijkt voor welke acts je zeker uit je tent moet komen en ondersteunt dat met opnames uit de archieven. In Deel 3 zie en hoor je Lianne La Havas, de vroeg wijze Britse soulfunk-zangeres die ook hier doorgroeide van Eurosonic, North Sea Jazz en Lowlands naar Pinkpop.

Eurosonic 2012 was het. In Podium Images stond een jonge Britse soulzangeres, die volgens de platenmaatschappij the next big thing zou worden. Lianne La Havas sloeg daarvan niet dicht, maar de Britse met Griekse en Jamaicaanse roots gaat rustig van singer-songwriterliedjes, via jazz, soul, rock-’n-roll en pure pop naar prettig zuchtende nu-soul. "Op basis van haar liedjes, persoonlijkheid en deze eerste liveprestatie is dit er een voor de toekomst", voorspelden we. Onder meer North Sea Jazz en Lowlands volgden en nu zet ze al de stap naar Pinkpop. Die vertrouwen we haar toe.

Lianne La Havas speelt zondag 16 juni van 15.40 - 16.40 op de Brand Bier stage (in de tent) van Pinkpop. We namen op Eurosonic 2012 een 3 On Stage sessie met haar op, die je hieronder terugziet. Eind 2012 namen we ook een Song Story over Is Your Love Big Enough op.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12