3voor12 tipt voor Pinkpop: Bastille

Filmische mix van elektronica, folk, beats, indie en pop uit Londen

Ingmar Griffioen ,

Veertig acts telt het affiche van de 44e Pinkpop. Met alleen overlap tussen 3FM Stage en de Tent hoef je van de Main Stage niks te missen. 3voor12 kijkt voor welke acts je zeker uit je tent moet komen en ondersteunt dat met opnames uit de archieven. In Deel 2 zie en hoor je Bastille, wiens invalbeurt voor Grouplove hier alvast de handen op elkaar kreeg.

Bastille zagen we op Eurosonic in Vera een fijne, filmische mix van elektronica, folk, beats, indie en pop neerzetten die aan de goede kant van de scheidslijn tussen theatrale show en pastiche blijft. De groep staat onder leiding van producer Dan Smith, die vroeger songs maakte met Nick Littlemore van Empire of the Sun, en met Bad Blood en Pompeii liet horen dat solo ook uitstekend te kunnen. Ook op SXSW behoorde Bastille tot de hoogtepunten en ontving Roosmarijn de Londense band in de radiostudio. Het afzeggen van Grouplove kon in Landgraaf nog wel eens als blessing in disguise uitpakken.

Bastille speelt zondag 16 juni van 13.40 - 14.40 op de Brand Bier stage (in de tent dus) van Pinkpop. Kijk het optreden op het 3voor12 Eurosonic podium in Vera hieronder terug en de nummers die ze op SXSW in de studio speelden zie je hier.