#LL13: Totally Enormous Extinct Dinosaurs is DJ Leentjebuur #LL13: Totally Enormous Extinct Dinosaurs is DJ Leentjebuur

Favoriete indans-DJ voor de minder kritische massa

, Menno Visser, foto's Tim van Veen

#LL13: Totally Enormous Extinct Dinosaurs is DJ Leentjebuur

Favoriete indans-DJ voor de minder kritische massa

Menno Visser, foto's Tim van Veen ,

Perfect getimed, moeten velen gedacht hebben. De nachtvlinders, die eerst het ochtendgloren kussen, voordat ze in het kussen happen, zijn om een uur of drie wel weer blakend genoeg om vast in te dansen voor de avond weer valt. Dus op naar Totally Enormous Extinct Dinosaurs…

HET CONCERT:

Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Lowlands Bravo, zondag 18 augustus 2013

DE ACT:

Totally Enormous Extinct Dinosaurs (TEED) is de nom de plume voor house-dj Orlando Higginbottom uit Oxford. Hij is een gewild remixer voor onder meer Katy Perry, Lady Gaga, Foals en Disclosure. Vorig jaar bracht hij zijn eigen debuutalbum Trouble uit. Tijdens het optreden staat hij achter zijn apparatuur verscholen en zingt af en toe zelf. Op sommige momenten verschijnen er twee semi-synchroon dansende danseresjes.

HET NUMMER:

Helaas was er geen setlist beschikbaar, maar het laatste nummer was nog wel te doen - het leek op Calvin Harris.

HET MOMENT:

De aardigste momenten zijn toch wel wanneer de twee danseresjes verschijnen - ze hebben wel wat weg van Playmates, maar hun bunnystaartjes zijn langer. Echt synchroon dansen lukt niet altijd.

HET PUBLIEK:

De minder kritische massa, die graag hun eigen feestje bouwt, al selfies schietend. Ach ja, maandag wacht de baas weer, geniet maar van het weekend, zolang het nog kan. 

HET OORDEEL:

TEED is van alle markten thuis. Wilt u Fatboy Slim horen - gecovered. Oh, en is de nineties sound van Disclosure populair? Hier is mijn versie van Inner City's 'Big Fun'. Is Calvin Harris momenteel de best verdienende DJ? Hebben we ook in huis in deze cheap versie! Kundig is hij zeker, deze TEED, maar hij valt niet te betrappen op een origineel idee. Overal leent hij een kopje suiker. In zekere zin valt het optreden midden op de dag te verdedigen dat het door de livezang een liveoptreden was, maar volgende keer graag in het holst van de nacht naar de 24-uurs tent…

Dieptepuntje, hoor. 

DE FOTO:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12