#LL13: S O H N chille maar stijve detox #LL13: S O H N chille maar stijve detox

Invaller zo laidback als een wassen beeld

, Menno Visser, foto's Jelmer de Haas

#LL13: S O H N chille maar stijve detox

Invaller zo laidback als een wassen beeld

Menno Visser, foto's Jelmer de Haas ,

Jammer, net op dit bijzondere tijdstip valt de enige afzegging van Lowlands: het folkpop gezelschap London Grammar (bekend van de prachtige ballad 'Help Me Lose My Mind' op het Disclosure album Settle) raakte zijn stem kwijt. Gelukkig heeft de organisatie uitstekende banden met het Pukkelpop Festival, het Belgische Lowlands, en zo kon last minute het Oostenrijkse S O H N nog geboekt worden voor een detour langs Lowlands. Dus toch nog detox beats voor de zondagochtend.

HET CONCERT:

S O H N, Lowlands Charlie, zondag 18 augustus 2013

DE ACT:

Londense producer, die in Wenen woont, vandaar dat hij accentloos Engels spreekt. In bloggerskringen maakte zijn eerste ep The Wheel veel faam. Inmiddels staat hij onder contract bij het 4AD-label en is een album in de maak. Muzikaal klinkt het als de verstilde beats van James Blake of het solowerk vanThom Yorke van Radiohead. S O H N zit achter zijn keyboards, speelt soms zittend gitaar, en heeft twee begeleiders op keyboards.

HET NUMMER:

Grapje van het jaar - van droogkloot S O H N dan: 'My name is S O H N and this is my last song.'  Dat rijmt namelijk - een beetje. Maar 'The Wheel' met zijn bijtende tekst en harde beats blijft wel de hit.

HET MOMENT:

Enige consternatie om 11.53 uur: een wisseling in de setopbouw. 'Dat is instelling nummer 20,' roept S O H N naar zijn begeleider. Hilariteit. Tot zover de interactie.

HET PUBLIEK:

Wel eens wat meer publiek gezien in de India, ook op dit tijdstip. Waar dat aan ligt? Halfgevuld door de zware nacht met regen of de relatieve onbekendheid van de act? Het NIPO moet het nog maar eens ondervragen. In ieder geval kan alleen 'The Wheel' aan het eind van de set op meeklappen rekenen.

HET OORDEEL:

Kijken naar een live optreden van S O H N is even boeiend als de tien kilometer schaatsen wanneer de tijdwaarneming uitvalt. Geen visuals, niets, en slechts drie mannen die zich het liefst verschuilen in hun hoodie. Gelukkig is de gedragen muziek mooi om naar te luisteren bij je ochtendkrantje, al zijn de uitschieters nog steeds singles 'The Wheel', 'Bloodflows' en het nieuwe nummer 'Lessons'. Binnenkort ontdek jij ze ook in een Spotify-lijstje van een vriend met de titel: 'chill'. De live toeschouwer valt om tien over twaalf in de ochtends een suf 'Thank you and goodnight' ten deel. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12