#LL13: Miles Kane krijgt Bravo toch nog op de knieën #LL13: Miles Kane krijgt Bravo toch nog op de knieën

...maar het is wel hard werken

, Menno Visser, foto's Hans-Peter van Velthoven

#LL13: Miles Kane krijgt Bravo toch nog op de knieën

...maar het is wel hard werken

Menno Visser, foto's Hans-Peter van Velthoven ,

Arme Miles Kane. Hij heeft het tij niet mee, Britpop heeft het zwaar en moet knokken tegen de beats. En dat terwijl hij de enige 'Kane' is, die wij bij 3voor12 trekken. Nou, kom op dan. Broek strijken, grote lichtinstallatie met zijn naam aan, en gaan met die banaan!

HET CONCERT:

Miles Kane, Lowlands Bravo, zaterdag 17 augustus 2013

DE ACT:

De tragiek van de 27-jarige Brit Miles Kane is dat hij het beroemdst is door zijn samenwerking met Arctic Monkey Alex Turner als The Last Shadow Puppets. Maar op eigen kracht bracht hij al een album uit als The Rascals, plus twee soloalbums, waarvan Don't Forget Who You Are het recentste is. Daarop sterke op de sixties gestylede Britpop; niemand minder dan opper-Mod Paul Weller is fan. Dit is zijn derde Lowlands alweer.

HET NUMMER:

Kane schrijft veel pittige rockpopsongs, maar 'Inhaler' is live toch wel het sterkste.

HET MOMENT:

Het is hard werken voor Kane, maar om 18.22 uur heeft hij het voor elkaar: het publiek gaat masaal zitten en springt weer omhoog. Bravo!

HET PUBLIEK:

Het optreden had ook in de Charlie gepast. In het begin is de tent maar half gevuld, wanneer het nog druk is bij The Opposites. Wel veel blije Britten vooraan, die hun idool eens van dichtbij kunnen zien. Een van de toeschouwers had trouwens een Inspiral Carpets T-shirt aan (jaren tachtig Britpopband).

HET OORDEEL:

Het zit Miles Kane niet mee. Ook vanmiddag niet, het geluid is een brij, het lijkt wel of de technicus het standje 'dance' op het mengpaneel aan heeft laten staan, omdat de meeste acts in de Bravo dat genre spelen. Kane is een van de getalenteerdste songwriters in het Britpopgenre van de laatste jaren. De afsluitende vier tracks, 'Inhaler', 'Don't Forget Who You Are', 'Give Up' en 'Come Closer', zijn dan ook stuk voor stuk sterk en zo lukt het uiteindelijk om het publiek mee te krijgen - maar het is wel hard werken. De tragiek is, dat als er een tweede Last Shadow Puppets album zou komen, Kane's solowerk ondergesneeuwd zal raken. Jammer.

DE FOTO:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12